Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Van a prémiumnál hatékonyabb motiváció

2017. december 18., hétfő 10:15

Nagy győzelemmel zárta ezt az idényt a Hertha BSC, 3-2-re verték a nemzetközi kupában még álló Lipcsét. A tavalyi ezüstérmes lehet, hogy lebecsülte kicsit a legutóbbi szezonban hatodik berlinieket, mert kétszer is magabiztosan legyőzték az előző szezonban, most azonban háromgólos hátrányból csak szépíteni sikerült.

Dárdai elmondta a meccs után, hogyan adott extra motivációt a csapatának.

„Ilyenkor már sok minden nem segít. A prémiumban vagy más dolgokban nem hiszek. Egy extra szabadnapot ajánlottam fel a csapatnak, és hogy a jövő évben eljöhetnek egyszer hozzám. Nem a legforgalmasabb időszakban összeülünk, építjük egymást, együtt gondolkodunk. Úgy látszik, jól hatott rájuk” - mosolygott a meccs után a 41 éves magyar edző.

Jó tervük volt, vezettek is vele, de mivel a hetedik percben emberhátrányba kerültek, keveset játszottak az előre megtervezett stratégia alapján. Hátrányban is próbálták viszont a szabad területeket megjátszani, és a negyedik gólt is berúghatták volna.

Kiemelte még, hogy ez a győzelem azért volt fontos, mert a januárban kezdődő tavaszi szezonra nagyobb mozgásteret biztosíthat nekik.

24 ponttal zárták a bajnokság első szakaszát, a 40 pont kényelmes bentmaradást jelent, 50 ponttal pedig ismét a nemzetközi kupáért harcolhatnak. Ugyan tizedikek, 4 pont a hátrányuk a harmadik Dortmundhoz képest.

Eddig általában egy kiváló ősz után visszaestek áprilisra és májusra, most épp fordított pályán mozoghatnak.

A német lapok méltatják Selke teljesítményét, akit elengedett a Lipcse, mert nem fért be az előző szezonban, a Hertha 12 millió eurót fizetett érte, és úgy látszik, nem lesz rossz befektetés. Selke a Hertha címerét csókolgatta, eléggé egyértelműen tudatta, nem érezte jól magát az RB-nél. Azt azonban nem erősítette meg, hogy érzelmileg különös meccse lett volna, mert amúgy Hoffenheim- és Werder-nevelés, és csak két évet húzott le Lipcsében.

Közel állt a negyedik gólhoz a 22 éves center, de amikor Gulácsi Péterre vezette a labdát, el is rúgta mellette, a kapufa azonban mentett. Gulácsi így megúszta, hogy 2 héten belül másodszor kapjon 4 gólt.

Lustenbergerről azt említették meg az újságok, hogy hatástalanította azt a Timo Wernert, aki a válogatott csodafegyvere lehet a jövő évi vb-n.

A Hertha ráadásul két alapemberét is nélkülözte, mert a Hannover szerdai legyőzésekor megsérült Rekik és Weiser is.

Rovatok