Index Vakbarát Hírportál

Ismét nem láttak a bírók egy gólt a spanyol bajnokságban

2017. december 19., kedd 09:04

A spanyol futballbajnokság hétfő esti mérkőzésén a Malaga a Betist fogadta. A meccset a középmezőny elején álló vendégek nyerték 2-0-ra, így a Malaga maradt a táblázat utolsó előtti helyén, és csak gólkülönbségével előzi a Las Palmast. 

A meccs rögvest az első félidőben el is dőlhetett volna, mivel Sergio Leon már a 24. percben megszerezte a vezetést a Betisnek, majd a 43. percben jött a csapat legendája, Joaquín, aki egy tizenhatos mellől elvégzett szabadrúgást csavart cselesen a rövidbe. Roberto kapus már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát, ám az eredmény mégsem változott, mivel sem a bíró, sem az asszisztensei nem látták gólnak az esetet, gólkamera (gólvonal-technológia) meg ugye nincs a spanyoloknál.

 Az eset azért is érdekes, mert az elmúlt bő három hétben ez már a harmadik eset, amikor a felvételek alapján érvényes góltól fosztott meg a bíró egy csapatot. Talán Suarez találatánál lehetne még vitatkozni a dolgon, de Messi góljánál november végén egyértelműen bent volt teljes terjedelmében a labda, ahogy most is.

A Betis viszont sokat nem rágódott a dolgot, a második félidőben Camarasa is betalált, így a vendégek simán elhozták a három pontot az elég reménytelen helyzetben lévő hazai csapattól.

Rovatok