Index Vakbarát Hírportál

Müller akkorát szívatott, hogy korcsolyára tette a Dortmund-kapust

2017. december 20., szerda 22:04

Kezdett egész formába lendülni Peter Bosz menesztése után a Borussia Dortmund Peter Stöger vezetésével, hiszen a bajnokságban a Mainzot és a Hoffenheimet is legyőzték azután, hogy Bosszal 13 meccsből 1-et tudtak csak nyerni az edzőváltás előtt. A Bayern Münchenre viszont még nem volt felkészülve a BVB, legalábbis a német kupa nyolcaddöntője alapján így tűnt.

A Bayern már a 12. percben vezetést szerzett, Jerome Boateng fejelt gólt egy már egyébként is elég nagy lehetőség után. James Rodríguez csavart középre egy szabadrúgást, Niklas Süle tökéletesen érkezett a védők mögött, de csak a felső lécet találta telibe. A kipattanó Boatenghez került, aki jól helyezett, a keresztbe mozgó kapussal ellentétes sarokba bólintott.

Az igazán nagy gól viszont csak a szünet előtt nem sokkal, Thomas Müllertől jött. A német csatárra kitámadt Roman Bürki, Müller talán pont ezt is szerette volna. Kicsit beijesztette a svájcit, majd amikor a kapus már eléggé kint volt a kapujából, egy finom emeléssel verte át. Bürki semmit nem tudott reagálni, a füvön úgy csúszott el a mozdulattól Müller mellett, mintha jégen korcsolyázott volna.

Bürki igyekezett mindent megtenni, hogy javítson ezután, a második félidő elején a gólvonalon fogott meg egy Müller-fejest.

A hajrában Andrij Jarmolenko szépített 2-1-re, ez is lett a végeredmény, így a Bayern jutott a negyeddöntőbe a Bayer Leverkusen, a Werder Bremen, a Schalke 04, a Wolfsburg, a Paderborn, a Mainz és a Frankfurt mellé. A Heidenheim-Frankfurt nyolcaddöntő hisszabbításban dőlt el, a Frankfurt Haller 109. percben szerzett góljával jutott tovább.

A német kupa szerdai nyolcaddöntőinek eredményei

Rovatok