Index Vakbarát Hírportál

Ki lesz 2017 gólkirálya?

2017. december 20., szerda 10:40

Ritka szoros a harc a nem hivatalos 2017 gólkirálya-címért, öten pályáznak a nagy presztízsgyőzelemre. Díjat nem adnak érte - sajnos -, de a dicsőség ezért is kárpótol.

A jelöltek között természetesen jól ismert nevek vannak, kettő állandó indulója a kategóriának, a másik három az utóbbi pár évben kezd felnőni hozzájuk.

Az állás szorosabb nem is lehetne, és már mindenkinek csak egy vagy két meccse van hátra. Különösen pikáns, hogy a két legnagyobb épp egymás ellen játszik.

Az állás tehát:

  1. Messi (Barcelona), C. Ronaldo (Real Madrid), Lewandowski (Bayern München)- 53 gól
  2. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) - 52 gól
  3. Harry Kane (Tottenham Hotspur) - 50 gól

Cristiano Ronaldo és Messi a szombat délután egy órai Real-Barcán dönthet maguk között, Lewandowski szerdán, exklubja, a BVB ellen a Német Kupában, Cavani a Caen elleni, szerdai bajnokin játszik utoljára idén. Messi dolga tűnik a legnehezebbnek, négyük közül csak ő megy idegenbe, Cavanié - magasan - a legkönnyebbnek.

Harry Kane kissé le van maradva, ám neki még két meccse van 2017-ben. Burnley-be mennek, majd a Southamptont fogadják a Premier League-ben, így akár meg is szórhatja magát, és beelőzhet az utolsó pillanatban, a 26-ai Boxing Day-fordulóban.

A Sport.es segített nekünk táblázatban összefoglalni, mi is a pontos helyzet, ki hol mennyit lőtt, kinek hány meccsre volt szüksége az 50+ gólhoz.

Rovatok