Index Vakbarát Hírportál

Dárdai nemcsak játékosként, edzőként is csúcsot döntene

2017. december 21., csütörtök 14:06

Szívesen nyitna új korszakot száz mérkőzéssel maga mögött Dárdai Pál, a Hertha BSC  vezetőedzője. A magyar szakember a Kicker magazin csütörtöki számában beszélt a jubileumról és terveiről. 

"Szívesen megjavítanám Helmut Kronsbein klubrekordját, aki 1966-tól 1974-ig 212 mérkőzésen ült a kispadon, nagyon szép lenne.

Edzőként azonban mindig csak a következő hat hétre tervezek" - mondta ki a 41 éves szakember.

A volt magyar szövetségi kapitány elmondta: előfordulhat, hogy ráunnak a berlini csapatnál, de végső soron mindig a játékosok döntik el, hogy meddig marad az edző.

Dárdai 1997-ben került labdarúgóként a Herthához, amelyben klubcsúcsot jelentő 297 meccsen lépett pályára. Michael Preetz menedzser számára pedig - mint az edző elárulta - kulcsfontosságú a jó munka érdekében a klubbal való teljes azonosulás.

"Ha pedig egyszer már nem olyan nagy kedvvel megyek dolgozni, akkor szólok a menedzsernek és elköszönök a Herthától. Jelenleg azonban töretlenül élnek az álmaim, azaz a kupadöntőbe és a Bajnokok Ligájába kerülés" - mondta Dárdai Pál. (MTI)

Nyitókép: Dárdai a Hannover elleni december 13-ai meccs előtt a berlini Olympia stadionban (Boris Streubel/Bongarts/Getty Images Hungary)

Rovatok