Index Vakbarát Hírportál

Guardiola Cityje mindjárt utoléri Guardiola Bayernjét

2017. december 28., csütörtök 10:33

A Manchester City 1-0-ra verte szerda este a Newcastle-t, amellyel sorozatban a 18. bajnoki meccsét nyerte meg, 28. meccse nem talál legyőzőre. Legutóbb még az előző bajnokságban, április 5-én, a Chelsea otthonában kapott ki.

Az öt nagy, európai bajnokságokat tekintve eddig egyetlen csapat volt erre képes, a 2013–2014-es idényben a Bayern München 19 egymás utáni meccset nyert meg, és nem mellékesen annak a csapatnak is Pep Guardiola volt a vezetőedzője.

Manchester City egymás után a 11. idegenbeli sikerét érte el, 15 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, 61 gólt rúgott és csak 12-öt kapott, a mezőnyben egyedüliként veretlen, a megszerezhető 60 pontból 58-at gyűjtött be eddig.

A szerda esti meccsen csak egy gól esett, de ettől függetlenül hatalmas fölényben futballozott a City. A meccs során 78 százalékban náluk volt a labda, 21-6 volt a kapu irányába tartó lövés, 824 volt Guardiola csapatánál a passzok száma, míg a Newcastle csak 228-ig jutott, a labda szinte állandóan a Citynél volt.

Az is érdekes adat, hogy a vendégektől Vincent Kompany és Nicolás Otamendi majdnem annyit passzolt, míg a Newcastle 14 pályára lépő játékosa összesen.

Guardiola kiemelte a meccs után, most már egyre nehezebb a győzelem, mert az ellenfeleik elsősorban a védekezésre összpontosítanak, de úgy érzi, így is megvolt az elégséges helyzet a sikerhez.

A Newcastle sorozatban ötödször kapott ki otthon a PL-ben, amire 1953 óta nem volt példa. A City legközelebb az év utolsó napján lép pályára a Crystal Palace otthonában.

Rovatok