Index Vakbarát Hírportál

Egy laza ötössel zárta az évet a Chelsea

2017. december 30., szombat 20:00

A címvédő Chelsea házigazdaként 5-0-ra legyőzte a Stoke City csapatát az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján.

A londoniak a mérkőzés tizedik percében már két góllal vezettek, és a folytatásban is nagy fölényben játszottak, az ellenfél mindössze egyszer próbálkozott kapura lövéssel.

A Liverpool már a harmadik percben hátrányba került, mert a leicesteri Vardy tökéletesen fejezett be egy támadást. A félidő előtt nem jött össze az egyenlítés, az 52. percben Szalahnak igen. A 75. percben az egyiptomi csatár lefordult védőjéről, és befejezte a támadást.

A csütörtökön kinevezett portugál vezetőedző, Carlos Carvalhal győzelemmel mutatkozott be a Swansea City kispadján. A walesiek a 85. percben még hátrányban voltak a Watford otthonában, végül azonban 2-1-re nyertek, és elmozdultak a tabella utolsó helyéről.

Az esti meccsen Romelu Lukaku a 14. percben ijesztő fejsérülést szenvedett, a Manchester United csatára összefejelt a Soton védőjével. Lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy nem esett gól. Aktívabb volt a hazai csapat, több veszélyes helyzetet kialakított, de sorrendben harmadik döntetlenjét játszotta.

Mourinho a meccs után elmondta, Zlatan Ibrahimovicra nem számíthat egy hónapig, mert megsérült a térde.
    
    Premier League, 21. forduló:

(Borítókép: Willian és Gary Cahill a Chelsea negyedik gólja után. Michael Regan/Getty Images)

Rovatok