Index Vakbarát Hírportál

Pintérnek nem kell, a román válogatottnak igen

2017. december 30., szombat 12:24

Az utanpotlassport.hu felhívta a 17 éves Tamás Nándort, aki jelenleg a felcsúti akadémia játékosa - Csíkszeredáról igazolták le -, de a román korosztályos válogatott tagja.

December közepén az U18-as román csapatban végigjátszotta a felkészülési meccset az olaszok ellen (0-0), és a román újságok arról írtak, hogy Cosmin Contra a felnőtt keretbe is meg fogja hívni.

Az erdélyi születésű játékos azt mondta az esetről, egyelőre ő is csak annyit tud, ami a sajtóban megjelent. A magyar válogatottnál egy összetartáson vett részt, utána nem keresték. 

A 2000-es korosztály nemcsak Magyarországon ígéretes - Szoboszlai, Csoboth, Schön -, hanem Romániában is, van játékos a Chelsea-ből, az Ajaxból, a Lazióból, a Real Madridból és a Benficából is. 

A pár éve Győrben nevelkedő, de Szlovákiában született Bénes László nem váltott, a szlovák válogatottban játszik. Most éppen nem, mert lábtörése miatt nem számíthatott rá a Mönchengladbach, de már a felnőtt csapatban is bemutatkozott már.

Az utánpótlással foglalkozó portál próbálta elérni Pintér Attilát, a felcsúti felnőtt csapat edzőjét, de nem járt sikerrel. A bajnokság nyolcadik helyén álló klubnál fel sem merült Tamás játéka.

Rovatok