Index Vakbarát Hírportál

22 éves németért küzd a Bayern a Barcával

2018. január 3., szerda 08:17

A Schalke-futballista, Leon Goretzka lesz a következő félév egyik legtöbbet emlegetett futballistája, hacsak nem lép korán, és hagyja el még januárban jelenlegi klubját.

A 22 éves ugyanis álomhelyzetben van: szerződése a nyáron lejár, így 23 évesen szabadon igazolhat, és Európa topcsapatai állnak érte sorba - azaz mivel fizetni nem kell érte, hihetetlen aláírási pénzt és gázsit fog kapni.

Sokáig úgy tűnt, a Barcelona lesz a befutó, de az év utolsó napjaiban természetesen bejelentkezett a Bayern München is. Sőt, a Bild szerint már alá is írt Münchenbe a középpályás, ám ezt most a Bayern edzője és a játékos ügynöke is cáfolta.

Jupp Heynckes tréner a Sport Bildnek azt mondta, ők nem szerződtették, de nagyon tetszik neki a srác, akiért a Barcelonával kell megküzdeniük, legalábbis ő is úgy tudja, ők is akarják. Sőt, az angol sajtó a Liverpool érdeklődéséről ír, Jürgen Klopp szintén kiszemelte a tehetséget.

Goretzka a másodosztályú Bochumból került a Schalkéba 2013 nyarán, és azóta folyamatosan fejlődik. Lőtt már emlékezetes gólt, a nyáron a válogatottban is megmutatta magát, egyik vezére volt a konfödkupagyőztes csapatnak. Bár már 2014-ben bevetette Joachim Löw szövetségi kapitány, most kezd beérni. 12 válogatott meccsén szerzett 6 gólja különösen impozáns.

Rovatok