Index Vakbarát Hírportál

Conte szerint Mourinhónak időskori szenilitása lehet

2018. január 5., péntek 16:44

Jose Mourinho és Antonio Conte nem a legnagyobb haverok, a két edző konfliktusa a United 4-0-s agyonverésekor robbant ki még 2016 őszén, miután a portugál edző nehezményezte, hogy Conte túlságosan örült csapata negyedik góljának és ezzel megalázta őt volt csapatának közönsége előtt.

Azóta számtalan beszólás hangzott el mindkét fél részéről, a legutóbbi csütörtökön, amikor az alapvetően a manchesteri terveiről beszélő Jose Mourinho azt találta mondani, hogy 

"Csak mert nem viselkedek úgy az oldalvonalnál, mint egy bohóc, már azt jelenti, hogy nincs bennem szenvedély?"

A megjegyzés sokak szerint egyértelműen a meccs közbeni show-műsorairól híres Contéra (és Jürgen Kloppra) utalt. Amikor aztán a pénteki sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték az olasz edzőtől, hogy mit gondol Mourinho szavairól, Conte úgy helyretette kollégáját, ahogy még tán' soha senki.

"Talán megnézhetné magát, hogy miként viselkedett régebben. Lehet, hogy magáról beszélt. Van, hogy valaki elfelejti, amit korábban mondott vagy tett, ahogy viselkedett.

Létezik erre egy kifejezés , dementia senile, amikor elfelejted, amit a múltban csináltál.

 

A dementia senilét nagyjából idős- vagy aggkori elbutulásként fordítanánk magyarra, de valószínűleg a szenilis és a demencia szavakból is tökéletesen érti mindenki, hogy miről van szó.

 

Rovatok