Index Vakbarát Hírportál

A nap gólját lőtte Obiang, aztán jött Szon

2018. január 5., péntek 08:21

A Wembley-ben csapott össze csütörtökön a West Ham és a Tottenham a Premier League 22. fordulójának zárómeccsén, ami Obiang és Szon hatalmas bombáinak köszönhetően 1-1es döntetlennel végződött, pedig a játék képe alapján akár ötöt is rúghatott volna a Spurs.

A meccsen érthető módon a támadásra berendezkedett Tottenham dominált, a West Ham pedig jórészt csak védekezett, méghozzá elég jól, hiába volt ugyanis a 70. percre 20 kapuralövése a hazaiaknak, gólt egyikből sem sikerült szerezniük a vendégek remek blokkjainak és Adrián védéseinek köszönhetően.

Ez hozta meg a meccs egyik legjobb jelenetét is, a spanyol kapus ugyanis egy alkalommal véletlenül csapattársa, Kouyaté fejét fogta meg, amiről szerencsére kép is született.

A 70. percben aztán bejelentkezett Obiang a West Ham első lövésével és Lanzini passzából, bőven a tizenhatoson kívülről hatalmas gólt lőtt Hugo Lloris kapujába. 

Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, mert a 84. percben jött Szon és egy szinte ugyanekkora bombát vágott a tizenhatoson kívülről. Az egyenlítés után megint rákapcsolt a Spurs, de nem tudták még egyszer feltörni a West Ham védelmét, 30 másodperc alatt Wanyama, Dele Alli, Erikssen és Szon lövését is blokkolták a védők, így a győztes gólt már nem sikerült begyötörni.

Szon egyébként a meccs után azt nyilatkozta, hogy Obiang gólja szebb volt, el sem tudta hinni, hogy hiába áll a kapujukban az egyik legjobb kapus, semmit nem tudott kezdeni vele.

Rovatok