Index Vakbarát Hírportál

Bámulatos gólokkal ejtette ki magát az Arsenal a kupából

2018. január 7., vasárnap 19:37 | aznap frissítve

Az angol másodosztályú Nottingham Forest 4-2-vel ejtette ki az Arsenalt az angol FA kupából vasárnap délután, ehhez kellett két tizenegyes is, de a tartalékos londoni csapat védelme is bőven benne volt a vereségben. 

Az összeomlás azzal indult, hogy a 20. percben Eric Lichaj a világ legnyugisabb fejes gólját hozta össze: az égvilágon senki által nem zavartatva, a kapust megelőzve bólintotta be a labdát. Az Arsenal-védők azt hihették, hogy lesen volt (nem volt). 

Az Arsenal innen még visszajött Per Mertesacker góljával, és egyenlített, csakhogy a félidő előtt jött megint Eric Lichaj.

Egy beadás után az Arsenal-védelem összevissza fejelgette a labdát, végül sikerült középre kifejelni, ahol Lichaj mellre vette, és csodás gólt ragasztott a hosszú felsőbe. 

A Forest ezútán kapott egy tizenegyest, jogosan, amit Ben Brereton lőtt be, és ezzel már 3-1-re mentek. Az arsenalos Danny Welbeck még szépíteni tudott, de jött egy újabb jogos büntető, amit megint értékesítettek a hazaiak, így 4-2 lett a vége. 

Ezzel az Arsenal már a 64 között búcsúzott. Amióta Arséne Wenger az Arsenal vezetőedzője, most esett ki először a csapat az FA kupának ilyen korai fázisában. Erre legutóbb 1996-ban volt példa. Az Arsenal ezt megelőzően 110 évvel ezelőtt, 1908-ban kaptak legalább négy gólt alsóbb osztályú csapattól ebben a kupasorozatban.

 A Tottenham Hotspur házigazdaként 3-0-ra legyőzte a harmadosztályú Wimbledon együttesét. Jan Vertonghen 2013 októbere után volt ismét eredményes a klubcsapatában tétmérkőzésen, Harry Kane két gólja között pedig csupán 111 másodperc telt el. (Index, MTI)

Rovatok