Index Vakbarát Hírportál

Dárdai bérén látszik igazán, milyen csóró a Hertha

2018. január 8., hétfő 07:38

Pénteken már újra kezdődik a Bundesliga, és a téli holtszezon lehetőséget adott arra a ran.de-nek, hogy végignézze, hogyan fest az edzők éves kereseti rangsora.

Íme:

Rakjuk ide a tabellát, és rögtön látható, hogy ki éri meg a pénzét, ki teljesít felül, és mennyien alul a klub anyagi helyzetéhez képest.

Mert az edző bére mindig sokatmondó az anyagi helyzetről, bár nyilván a Leverkusennél és a Schalkénál vannak olyan játékosok, akik jobban keresnek mint a két eddig még élvonalban nem bizonyító, pályakezdő edző.

December harmadika óta Dárdai Pál a rekorder a ligában, nála régebben senki sem ül élvonalbeli kispadon, pedig őt is csak 2015. február ötödikén nevezték ki. Streich ugyan régebben edző Freiburgban, de ő kiesett egy évre.

Ennek ellenére Dárdai fizetése nem éri el az egymillió eurót sem, noha előbb benntartotta a csapatát, majd hetedik, a következő szezonban pedig hatodik lett, idén az Európa Liga főtábláján is megfordult a berlini klub. A 41 éves magyar edzőhöz hasonlóan felülteljesít augsburgi kollégája is.

A hamburgi Gisdol viszont kifejezetten gyengén szerepel, de a Mainz egymillió eurós befektetése sem volt feltétlen indokolt.

A kölni Ruthenbeck alacsony gázsija annak tudható be, hogy szezon közben került a csapathoz, ugyanez igaz a brémai trénerre is.

Az újonc Hannover az edzője bérében is azt igazolja, tehetős klubról van szó, amelyiknek meg kellene ragadnia az élvonalban.

A két legtehetségesebbnek kikiáltott edző, a kölni főiskola két legjelesebb hallgatója, a 30 éves Nagelsmann és a nála két évvel idősebb Tedesco keresetben is jól áll, bár előbbi többet kap, igaz a rangsorban hátrébb áll. De mint a pontszámokból is kiderül, olyan sűrű az élmezőny, hogy 2 forduló alatt akár gyökeres változás is beállhat.

Nyitókép: Axel Schmidt/Reuters

Rovatok