Index Vakbarát Hírportál

A videóbíró 37 hibás döntést akadályozott meg a Bundesligában

2018. január 11., csütörtök 13:50

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és a Német Labdarúgó Liga (DFL) ismét a sokat kritizált videóbírós (VAR) rendszer mellett állt ki a Bundesliga pénteki, tavaszi rajtja előtt.

"A DFB és a DFL meggyőződése, hogy a rendszer igazságosabbá teszi a játékot" - mondta csütörtökön a DFL igazgatója, Ansgar Schwenken.

"A mi nézőpontunk szerint a pohár háromnegyedig tele van. Meggyőződésünk, hogy a VAR a megfelelő eszköz ahhoz, hogy helyes döntések szülessenek" - indokolt a rendszer mellett. 

A német bajnokság őszi szezonjának 153 mérkőzésén 1041 játékvezetői döntést vizsgáltak felül. A videoasszisztens 50 esetben ajánlotta a bírói döntés korrigálását, és 48-szor ez meg is történt. A beavatkozás 37-szer bizonyult helyesnek. A statisztika tehát azt mutatja, hogy a videobíró alkalmazásával 37 rossz ítéletet sikerült kiküszöbölni, igaz, 11 esetben helytelen volt a módosítás.

"A tavaszi szezonban ez utóbbi számnak nullának kell lennie" - mondta Schwenken. A VAR-t a mostani idényben kezdték el alkalmazni német bajnokságban. Tavasszal arról születhet majd döntés, hogy a futball-világbajnokságon legyen-e videóbíró. (MTI)

Rovatok