Index Vakbarát Hírportál

A Dortmund legnagyobb értéke ki akarja rúgatni magát

2018. január 16., kedd 06:56

A 28 éves gaboni csatár, Pierre-Emerick Aubameyang nem volt a Dortmund keretében vasárnap este, csapata 0-0-t játszott hazai pályán a Wolfsburggal. A centert egyszer már kihagyták fegyelmezési okokból a szezonban, de most újra jelentős feszültség érződik klubnál, ami a többi játékosra is kihat.

A csatár a szombati edzés után nem vett részt a csapat fontos megbeszélésén, amin még a sérültek is ott voltak. Peter Stöger edző ezért nem hozhatott más döntést, mint hogy kitette a meccskeretből. 

"Nem tudom, mi játszódik le a fejében. Van egy pont, ameddig lehet tolerálni a viselkedését, de ezen most egyértelműen túlléptünk" - így értékelt a Dortmund klubigazgatója, Michael Zorc, de konkrétumot nem mondott, miért maradt távol az értekezletről Aubameyang.

Valószínű, hogy a csatár szeretné kiprovokálni, hogy elküldjék, mert az Arsenal támadót keres, ha Alexis Sanchez valamelyik manchesteri klubhoz megy - márpedig ez napokon belül megtörténhet.

Ezen kívül Aubameyang összeveszett egy újságíróval, a történetnek van egy rasszista szála is, azaz minden fronton próbálja elérni, mielőbb adják el. Az Arsenalnak vagy másik topklubnak, állítólag Kínából is keresik, a helyi bajnok Kuangcsou Evergrande vinné.

Hétfőn ennek ellenére visszavették a keretbe, és a többiekkel együtt edzett, ám távozására nem lett kisebb az esély.

A 28 évest majdnem 60 millió fontra, úgy 65 millió euróra értékeli a Transfermarkt.de, de mivel nyáron a BVB 105 millió euróért adta el Ousmane Dembelét a Barcelonának, nem valószínű, hogy a csatárt elengedik 100 millió alatt.

Aubameyang négy és fél év alatt 141 gólt lőtt a Dortmundban, ebben az idényben 23 meccsen 21 gólja van a balhéi ellenére is. Az előző évadban Bundesliga-gólkirály volt 31 találattal.

Rovatok