Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona fél óra alatt lesöpörte a Betist

2018. január 21., vasárnap 23:08

A Real Betis közel egy órán át kibírta kapott gól nélkül, de a végén súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett a Barcelonától a spanyol bajnokság 20. fordulójában.

Az első gólig az 59. percig kellett várni, a bal szélen meginduló Rakitic előtt nyílt üres terület, ahová Lionel Messi a félpályáról lőtte be a labdát tökéletesen. A horvát középpályás aztán a 16-osról gurított kapuba. 

Öt perc múlva Messi talált be, a Real Betis labdát vesztet a térfelén és még a lesre állítása sem működött, így a Barca-csatár könnyedén lefordult és lőtt el a kapus mellett. Újabb öt perc telt el, amikor Luis Suárez következett. Rakitic emelt be neki labdát a 11-es ponthoz, az uruguayi pedig egy pattintott lövéssel talált be. 

A Betis eléggé szétesett, a 79. percben a félpályánál megint labdát vesztett, így aztán Messi nagy szólója következett, amit egy gurítással és góllal fejezett be. A végeredményt Suárez állította be a 89. percben, Messi odapöckölt labdájával már könnyű dolga volt a kapu előtt. 

Luis Suárez a meccs közben lőtte meg századik barcás gólját, ő lett a második olyan urugayi, aki száz vagy több gólt lőtt a spanyol bajnokságban. Diego Forlán 128 gólig jutott.

Messi is rekordokat döntött, a legutóbbi öt meccsének mindegyikén adott gólpasszt. Karrierje során először tudott ilyen sorozatot, és ő lett a La Liga első olyan játékosa, aki tíz szezonon át legalább 25 gólt szerzett. 

A Valencia szombati veresége és az Atlético Madrid döntetlenje után a Barcelona még nagyobb különbséggel vezeti a bajnokságot. Húsz forduló alatt 54 pontot gyűjtött, 11 előzi a második Atléticót.

 La Liga, 20. forduló:

    szombaton játszották:

    pénteken játszották:

    hétfőn játsszák:

Rovatok