Index Vakbarát Hírportál

Leekens értékel: nehogy alábecsüljünk bárkit is

2018. január 24., szerda 14:16

A Nemzetek Ligája szerdai sorsolása után a magyar futballválogatott kapitánya, Georges Leekens értékelt a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

Magyarország az első kalapból várta a sorsolást, de mivel a görögök jöttek a másodikból, őket lehet tekinteni a csoport favoritjának, mert a vb-selejtezőben sokkal jobban szerepeltek, mint a mieink. A belgák mögött másodikok lettek, a pótselejtezőn elbuktak a horvátokkal szemben.

"Érdekes, ugyanakkor kiegyenlített csoportba kerültünk. Az észtek stílusát kevésbé ismerem, de Finnország és Görögország ellen korábban irányítottam már a belga válogatottat. Eltérő stílusú futballt játszik mindhárom csapat, nekünk pedig

a legjobb formánkat kell majd hoznunk, ha sikeresek akarunk lenni, de bízom benne, hogy így lesz.

"Minden lényeges információ birtokában tudjuk elkezdeni a felkészülést. Véletlenül sem szabad abba a hibába esnünk, hogy alábecsüljük az ellenfeleinket, mert nem lesz könnyű ellenük. A lehető legalaposabban ki kell elemeznünk mindhárom riválisunkat, hiszen a legapróbb részletek is döntőek lehetnek. Általánosságban azonban annyit el lehet mondani, hogy a görögök hullámzó teljesítményt nyújtanak: van, amikor nagyon jók, és előfordulnak periódusok, amikor kevésbé sikeresek, a finnek pedig erőfutballt játszanak, fizikálisan nagyon erősek. Ugyanakkor az is igaz, hogy nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk. Arra, hogy jól felkészüljünk, jó formában legyünk és akkor bármi megtörténhet" – értékelte a sorsolást az mlsz.hu-nak.

Rovatok