Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Barcától a kisfőnök

2018. január 24., szerda 12:31

Hivatalossá vált, hogy a kínai Hopej Fortune-ban folytatja futballpályafutását Javier Mascherano.


Jelenlegi klubja, az FC Barcelona kedden közölte, hogy az argentin védő hét és fél év után távozik, szerdán pedig már arról is beszámolt, hogy megvan a megállapodás az átigazolásáról.

A katalán egyesület weboldala szerint a 33 éves hátvéd pénteken utazik új klubjához, ami a kínai I.-ben szerepel, így a Barcelona szurkolói csütörtök este, az Espanyol elleni, hazai Spanyol Kupa-visszavágón búcsúzhatnak el tőle.

Pénzügyi részleteket a kínai és a barcelonai klub sem közölt, a katalán sajtó korábban arról írt, hogy a Hopej Fortune 10 millió eurót fizet, ami ilyen korú futballistáért, ráadásul védőért nagyon szép pénz.

Mascheranót 2010 nyarán a Liverpooltól igazolta a Barcelona, amellyel a dél-amerikai légiós 18 trófeát nyert, öt edzőnél összesen 334 tétmérkőzésen lépett pályára. Egy gólt szerzett, a sajtó az utóbbi években Kisfőnöknek nevezte el, mivel argentinként Lionel Messi egyik legközelebbi barátja volt a csapatban.

Chilei edzője, Manuel Pellegrini irányításával a Hopej Fortune legutóbb a negyedik helyen zárt a kínai szuperligában.

Épp Mascherano távozásával esik egybe a hónap elején, a szintén a Liverpooltól igazolt Philippe Coutinho bemutatkozás a Barcában. Coutinho épp akkor épült fel háromhetes sérüléséből - már két hét után -, mikor az argentin megy, és épp az ő 14-es számát kapja meg. (A vonzóbbnak tűnő 7-es továbbra is szabad.) A hírek szerint a brazil csütörtökön pályára léphet, de legkésőbb vasárnap, a hazai bajnokin játszani fog.

Rovatok