Index Vakbarát Hírportál

Mit nem adna most Zidane 13 gólért

2018. január 25., csütörtök 17:59 | aznap frissítve

Szerda este a Leganes történelmi győzelemmel verte ki a Real Madridot a Spanyol Kupából, mivel a bajnokságban 19 ponttal van a Real a Barcelona mögött, már Zidane edző is elismeri, a Bajnokok Ligája maradt nekik.

A tavalyi BL-címvédés utáni visszaesés okairól már korábban írtunk, az egyik pont szerint kulcsembereket hagyott elmenni Zidane, köztük szerepelt Mariano Diaz neve is.

A 24 éves dominikai csatárt a Lyonnak passzolták el a nyáron a jelenlegi piacon semminek számító 8 millió euróért. A támadónak a váltás nagyon bejött, ő a francia liga egyik legjobb játékosa, a bajnokságban 13 gólnál jár, és van még neki három a kupákban. Szerda este a Monacónak lőtt kettőt Francia Kupa-meccsen, 3-2-re győztek, idegenben jutottak tovább.

A spanyol liga természetesen más, szinte biztosan nem lőtt volna 13-at Mariano, de az elgondolkodtató, hogy jelenleg

egy híján annyi találata van a bajnokságban, mint a Madrid BBC-támadótriójának - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo - együtt.

Ronaldo és Bale hatszor-hatszor, Benzema kétszer talált be bajnokin, így jön ki a 14 gól.

Azt mondják, Zidane a nyáron Mariano és Borja Mayoral között vacillált, végül utóbbit tartotta meg, aki az előző szezonban a Wolfsburgnál volt kölcsönben, 21 meccsen két találattal. Most 15 Real-bajnokin 1 gólja van. A kupában 3 gólt összeszedett, de mindet alsóbb osztályú csapatok ellen.

Rovatok