Index Vakbarát Hírportál

Kétgólos hátrányból csinált gólparádét a Bayern

2018. január 27., szombat 18:20

Szalai Ádám csapatát, a Hoffenheimet fogadta szombaton a Bayern München a Bundesligában, a vendégek pedig alaposan meglepték az éllovast, ugyanis hiába hagytak ki rögtön a meccs elején egy büntetőt, a 12. percben már két góllal vezettek, részben a tizenegyest elhibázó Gnabry óriási bombájának köszönhetően.

A Bayernt alaposan felrázta az első tizenöt perc, mert érezhetően magasabb fokozatra kapcsoltak és tíz perccel később Boateng és Lewandowski góljainak köszönhetően már ki is egyenlítettek, hiába próbálták a vendégek szabálytalanságokkal tördelni a játékot.

A második félidőben aztán már esélyt sem adott a hazai csapat, még két gólt vágtak be két percen belül, a 90. percben pedig Sandro Wagner megadta a kegyelemdöfést és beállította az 5-2–es végeredményt. Érdekesség egyébként, hogy ez volt Jupp Heynckes 150. Bundesliga győzelme a Bayern kispadján, ennél többet csak Udo Lattek és Ottmar Hitzfeld tud felmutatni.

Nem sikerült ilyen jól ugyanakkor a Dortmund és a Lipcse napja sem, hiába fogadta ugyanis előbbi a Freiburgot, utóbbi pedig a tabella végén kullogó Hamburger SV csapatát, mindketten csak döntetlent tudtak játszani, így nem sikerült felzárkózniuk a Schalke és a Franfkurt mellé.

A Dortmund ráadásul majdnem ki is kapott, hiába szerezték meg ugyanis a vezetést Kagawa révén a kilencedik percben, a Freiburg előbb egyenlített, majd a második félidőben még egy gólt lőttek, így már nekik kellett futni az eredmény után. Az egyenlítő gólt végül a hosszabbítás harmadik percében sikerült megszerezniük, így legalább a vereséget el tudta kerülni Peter Stöger csapata.

Bundesliga, 20. forduló:

Rovatok