Index Vakbarát Hírportál

A Real nem kapaszkodik, hanem kiugrik a gödörből

2018. január 27., szombat 19:13

Egy hét sem telt el azóta, hogy a Real Madrid végre nyerni tudott a spanyol bajnokságban, a sereghajtó Deportivót intézték el 7-1–re, de ez leginkább csak a romokban heverő morál növelésére lehetett elég, az igazi próbatétel a szombati, Valencia elleni meccs volt. Most már talán ők is elhiszik, hogy elkezdődött valami, ugyanis idegenben verték 4-1–re a tabellán előttük álló csapatot, ilyenre pedig 2013 óta nem volt már példa.

A meccs jól kezdődött mindkét fél számára, több helyzet is volt, előnyhöz azonban a Real jutott, miután egy kontra során Ronaldóval szemben a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, a portugál pedig hidegvérrel bevágta a tizenegyest. 

A vendégek második gólja is tizenegyesből született, ismét Montoya szabálytalankodott, ezúttal Benzemával szemben, de újfent Ronaldo állt oda a labdához és ezt is belőtte.

A második félidőben aztán javítani tudott a Valencia, Santi Mina egy szöglet után fejelte be a szépítő gólt, alig tíz perccel később pedig megint a hazaiak veszélyeztettek, de Navas védeni tudott. Ez volt az utolsó nagy helyzetük, utána megint a Real percei következtek, először Marcelo lőtt gólt, majd Kovacic zseniális sarkazós passzából Toni Kroos talált kapuba, ezzel beállítva a 4-1–es végeredményt.

Jövő héten a Levantével csap majd össze a Real, amit lényegében kötelező lenne megnyernie a fővárosi csapatnak, egy újabb nagygólos győzelem pedig különösen jót tenne nekik, hiszen nemsokára jön a BL nyolcaddöntője és a PSG, ott pedig már nem fér bele egy újabb bukás.

Rovatok