Index Vakbarát Hírportál

Nyolc percre volt a kieséstől a Tottenham az FA-kupában

2018. január 27., szombat 21:04

Hatalmas meglepetésre csak 1-1–es döntetlen tudott játszani az FA-kupa negyedik fordulójában a Tottenham a negyedosztályú Newport County otthonában, így a BL-ben is szereplő csapatnak a Wembley-ben kell majd újra játszaniuk a walesi kiscsapattal a továbbjutásért.

A vendégek az egész meccsen pocsékul játszottak, hiába volt náluk többet a labda, nem tudtak helyzeteket kidolgozni, folyamatosan eladták a labdát, míg a hazai együttes nemhogy kapura tudott lőni, de el is találta azt, és végül a vezetést is  ők szerezték meg nem sokkal a félidő vége előtt.

A második játékrészre sem javult fel jelentősen a vendégek játéka, annak ellenére sem, hogy beállt Szon, majd később Dele Alli is, a Newport pedig az előző félidő támadásait felcserélte egy védekezésre fókuszáló játékkal, ami tovább nehezítette a Spurs dolgát. A felszabadításokból nem tudtak megindulni, a passzaik jó része pedig továbbra is szörnyű volt, hol a pályán kívülre, hol a Newport játékosaihoz vándorolt a labda.

Az persze látszott, hogy fáradnak a walesiek, a második félidőn vége felé már helyzetig is eljutott a Tottenham, a 82. percben pedig végre megtört a jég, Szon egy szöglet után tette tovább sarokkal a labdát a töküresen álló Kane-nek, aki fél méterre a kaputól nem hibázott, megszerezte csapata egyenlítő gólját.

Ezt követően aztán már egyik csapat sem tudott gólt lőni, a Spurs pedig az utolsó tíz percben sem tudott ezen az egy helyzeten kívül semmi értékelhetőt felmutatni, így örülhetett a Newport, kivívták az újrajátszást és a Wembley-ben játszhatnak majd a továbbjutásért.

Nem ez volt amúgy a nap egyetlen meglepetése, a harmadosztályú Wigan Athletic ugyanis Will Grigg két góljával kiejtette a Premier League-ben szereplő West Hamet.

Rovatok