Index Vakbarát Hírportál

De Bruyne arcátlan szabadrúgással szívatott a FA-kupában

2018. január 28., vasárnap 17:12 | aznap frissítve

Az FA-kupa negyedik fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén a hazai pályán játszó és jóval esélyesebbnek számító Chelsea magabiztosan verte a Newcastle-t, majd a nap második meccsén a Manchester City is hasonlóan egyértelműen győzte le a Cardiff Cityt.

Mielőtt a Chelsea időben korábban kezdődő meccséről esne szó, megmutatjuk Kevin De Bruyne szabdrúgását Cardiffból. Ritka élmény ennyire szépen koreografált szívatós szabadrúgást látni, a sorfal alatt ellőtt fajtából. 

Így szerezte meg a vezetést a ManCity a 8. percben:

Guardioláék meccse előtt essék szó előbb a londoni találkozóról. A Chelsea-Newcastle legnagyobb nyertese Michy Batshuayi lehet, a Morata sérülése miatt lényegében egyetlen opcióvá váló belga csatár az első félidőben lőtt két góljával hamar eldöntötte a továbbjutást, így talán majd valamivel több bizalmat kap a jövőben Antonio Contétól. A meccs másik főszereplője Marcos Alonso volt, aki ez első gól előtt gólpasszt és a meccset lezáró harmadik gólt jegyezte, utóbbit egy remek szabadrúgásból.

Az első játékrész nem sok jót hozott a Newcastle-nek, és különösen Isaac Haydennek, aki a 22. percben közelről és alaposan belenézett Marcus Alonso keresztlabdájába. Szerencsére némi ápolást követően folytatni tudta a játékot.

Aztán nem sokra rá jött Batshuayi, a csatár a  31. percben egy nagyon szép akciót fejezett be higgadtan, a gólban a fő érdem Pedróé, aki gyönyörű labdát tett a kiugró Eden Hazard elé.

 A 44. percben a szerencse is alaposan Batshuayi mellé állt, a lövését blokkolni próbáló védőn megpattanó labda esélyt sem hagyatott a kapusnak.

Hiába volt még egy félidő, nem sok minden utalt rá, hogy gyökeres fordulat állna be a meccsen a folytatásban, és nem is történt semmi ilyesmi. Ellenben a 72. percben Marcos Alonso három gólra növelte a Chelsea előnyét egy első osztályú szabadrúgással.

Ez is maradt a vége: Chelsea-Newcastle 3:0

Az FA-kupa 4. fordulójának másik vasárnapi mérkőzésén, a Cardiff City-Manchester City találkozón bejött az abszolút papírforma. Guardiola idén szinte verhetetlen csapata a cikk elején már megmutatott brilliánsan pofátlan góllal már a 8. perceb megszerezte a vezetést Cardiffban, majd a 37. percben Sterling berúgta a manchesteriek második gólját. A csatár teljes magányban fejelhetett kapura, úgy 6-7 méterről, szemből, mégcsak fel sem kellett ugrania.

 A Chelsea-vel ellentétben a Manchester City itt meg is állt, a meccs eredménye a második félidőben már nem változott. Végeredmény: Cardiff City-Manchester City 0-2

Rovatok