Index Vakbarát Hírportál

A 11. mp-ben meglepte a Spurs a MU-t

2018. január 31., szerda 21:17

Már a 11. másodpercben vezetett a Tottenham Hotspur-Manchester United angol bajnokin a hazai csapat: a középkezdés után a felívelés Harry Kane-t találta meg, ő Dele Allihoz fejelt, akiről valahogy - vagy a védőjéről - Christian Eriksen elé csorgott a labda, ő meg közelről becsavarta. Mindezt alig 11, egészen pontosan 10.48 másodperc alatt.

Zseniálisan gyors találat, csak egy gyorsabbat szereztek a Premier League-ben: Ledley King, 10 másodperc alatt, szintén tottenhamesként.

Kis szépséghibája azért van a gólnak, nézzük csak meg a kezdést:

Harry Kane már a kezdőrúgás pillanata előtt bőven a United térfelén tartózkodik, ami szabálytalan, vagyis a kezdést vissza kellett volna fújni, a Spursnek megismételni azt.

A bírónak nem tűnt fel, és lehet, hogy Kane-nek az a pár méter is kellett, hogy el tudja fejelni a labdát. Szabálytalanul szerzett előnyt a kezdésnél, de a gólt megadták, a Tottenham 1-0-ra vezetett.

A 29. percig, amikor Phil Jones saját kapujába talált, így már 2-0 állt a Wembley eredményjelzőin.

2-0 lett a végeredmény is. A második félidőben Dele Alli megúszott egy pirosat, Alexisnek rúgott utána, de a bíró csak sárgát adott. A nap többi eseménye.

Rovatok