Index Vakbarát Hírportál

10 millióról 3-ra csökkentették a Fradi büntetését

2018. február 8., csütörtök 10:13

A Sport Állandó Választottbíróság úgy döntött, hogy a Ferencvárosi futballcsapatának tíz helyett hárommillió forint büntetést kell fizetnie, ugyanakkor a Groupama Aréna négy szektorának három mérkőzésre szóló lezárását jelentő MLSZ-határozaton nem változtatott.

A klub azután fordult a választottbírósághoz, hogy az MLSZ első fokú döntése (november 7.) után a szövetség fellebbviteli testülete november 23-án háromról 10 millióra emelte a büntetést, helybenhagyva a B1, B2, B3 és C1 szektorok lezárását. 

A súlyos büntetést a november 4-én rendezett, Debrecen elleni meccsen történt rendbontás miatt kapta a klub. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Novemberben a magyar szövetség fellebbviteli bizottsága az ítéletét azzal indokolta, hogy "a rendező egyesület által alkalmazott beengedéssel kapcsolatos biztonsági könnyítések és különösen a biztonsági szolgálat visszavonása a sportszervezet részéről különösen súlyos mulasztás volt". 

A testület álláspontja szerint ez a mulasztás és az elkövetők magatartása együttesen vezettek oda, hogy a rendbontás megtörténhetett. (MTI)

Rovatok