Index Vakbarát Hírportál

A Juventus nyerte a torinói derbit

2018. február 18., vasárnap 15:28

A Juventus nyerte a városi derbit a Torino ellen az olasz bajnokság vasárnapi játéknapjának első mérkőzésén. A Juve szurkolói az eredmény mellett Paulo Dybala visszatérésének is örülhettek, az argentín támadó a 66. percben lépett pályára, több hetes kihagyás után. Ennél valamivel rosszabb hír volt számukra, hogy Higuain a mérkőzés elején egy kapussal való ütközés után rosszul fogott talajt, és bár folytatta a játékot, végül a 15. percben lecserélték. A cserére vélhetően inkább az elővigyázatosság miatt volt szükség, Higuain ugyanis nem vonult be az öltözőbe – ahogy az súlyosabb sérülések esetén szokásos –, hanem a kispadról nézte végig a mérkőzést.

És azt látta, hogy a helyére beküldött Bernardeschi nyerőembernek bizonyult, a Fiorentinától igazolt szélsőé volt a legfőbb érdem a Juventus góljában, Alex Sandrónak csak annyi dolga volt, hogy pár lépésről a kapuba pofozza a beadást.

A gólig jól játszó, és több nagy helyzetet kialakító Torinót teljesen megfogta a Juventus vezetése, és hiába volt még ekkor több mint egy óra hátra a meccsből, igazán veszélyes helyzetet már nem sikerült kialakítunk. A Juvnetus 9. mérkőzést nyerte zsinórban az olasz bajnokságban, és – legalábbis ideiglenesen – átvette a vezetést később játszó Napolitól. A Torino a középmezőnyben helyezkedik el, a 9. helyen.

Rovatok