Index Vakbarát Hírportál

Jól ráijesztett az Arsenalra a svéd menekültcsapat

2018. február 22., csütörtök 23:35 | hat éve frissítve

Óriási meglepetésre 2-1–re legyőzte az Östersunds a hazai pályán játszó Arsenalt az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának visszavágóin, amivel ugyan tovább nem jutott a svéd csapat, de rendesen ráijesztett az egyébként eléggé ötlettelenül futballozó londoniakra.

Huszonkét percig nagyjából semmi nem történt a pályán, ekkor azonban egy rossz passz után labdát szereztek a vendégek, majd Aiesh kapott jó indítást és nem is hibázott. Egy perccel később aztán jött a sokk, az Östersunds ugyanis megint betalált, gyönyörű labdaszerzés után indulhattak a svédek, elöl Sema kapta meg a labdát, aki tanítani való mozdulattal etette meg Chambers-t és bombázott a kapuba Ospina mellett.

Ez sem rázta fel az angol csapatot, rendre elvesztették a labdát, helyzetig pedig nem is nagyon jutottak. A második félidőben aztán felcsillant a remény, Kolasinac szépített, bár ehhez kellett az is, hogy Mukiibi hatalmas luftot rúgjon felszabadítás helyett.

Ezután aztán túl sok érdekesség nem történt, az Arsenal egyszerűen nem találta önmagát, az Östersunds pedig ugyan próbálkozott derekasan, de a szívük mélyén valószínűleg ők is érezték, hogy nem fognak még két gólt lőni. Ettől függetlenül is győztek az Arsenal otthonában, ami eleve nem kis teljesítmény, ebben a szezonban ők voltak a második csapat, akiknek ez sikerült, de ha hazai pályán Pettersson nem hibáz büntetőt a múlt héten, akkor nincs kizárva, hogy egészen máshogy alakul a mai mérkőzés.

Több meccsen is érződött a hazai pálya előnye, a Lazio a bukaresti zakóért otthon 5-1–gyel állt bosszút, leginkább Immobile parádés játékának és mesterhármasának köszönhetően, a Zenit pedig a Celticen gázolt át a múlt heti vereség után. A Dortmundra az Atalanta ijesztett rá, hazai pályán ugyanis ők szereztek vezetést, az 1-0 pedig a múlt heti eredmény miatt már nekik kedvezett, de tudtak egyenlíteni a németek, így összejött a továbbjutás.

A Lipcsénél ugyanakkor pont az ellenkezőjét lehetett érezni, hiába nyertek magabiztosan idegenben, otthon pocsék játékkal kaptak ki a Napolitól, szerencséjükre csak 2-0–ra, így idegenben lőtt góllal Gulácsiék mentek tovább. 

A magyar kapusnak egyébként sokszor kellett védenie is, úgyhogy részben neki is köszönhetik a németek, hogy végül nem estek ki hazai pályán. Kleinheisler ismét kezdő volt az Asztanában, izgalmas, sokgólos meccsen játszottak döntetlent a Sporting vendégeként, de mivel otthon 3-1 lett az eredmény a portugálok javára, így kiestek a sorozatból.

Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev ugyanakkor idegenben lőtt góllal továbbjutott, miután otthon játszott gólnélküli döntetlent az AEK Athénnal. Az Athén előtt egyébként volt egy óriási lehetőség a gólszerzésre, de Masoud Shojaei centikre a gólvonaltól érthetetlen módon a kapu fölé bombázott.

A Szpartak Moszkva ultrái azért tettek róla, hogy ne csak a fociról szóljon a csütörtök este, már órákkal a meccs előtt összetűzésbe kerültek Bilbaóban a spanyol drukkerekkel, pirotechnikai eszközökkel és üvegekkel támadtak rájuk, az incidens pedig annyira elfajult, hogy a rohamrendőrök közbelépésére volt szükség. A beavatkozás közben egy rendőr meg is halt, szívrohamot kapott, és hiába vitték kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

Eddig legalább öt embert tartóztattak le, de könnyen lehet, hogy a meccs után ez a szám nőni fog, hiába győzött ugyanis 2-1–re a Moszkva, összesítésben a Bilbao jutott tovább.

Eredmények

Rovatok