Index Vakbarát Hírportál

Luis Suarez és Jordi Alba a hétvége bohócai

2018. február 26., hétfő 13:21

Ahogy láttuk a már klasszikusnak mondható carvajalos esetnél, nincs annál viccesebb, mikor a futballisták saját maguknak akarnak sárga lapot kicsikarni. A realos jobbhátvéd, Dani Carvajal a BL-ben akarta kiírni magát egy tét nélküli meccsről, hogy aztán biztosan ottlehessen a PSG elleni nyolcaddöntőkön.

Részben sikerült, a tök mindegy meccsen tényleg nem játszott, mert megkapta a lapot, viszont lebukott, és az UEFA még egy meccsről elmeszelte, így két hete a párizsiak ellen hiányzott. (Nélküle is nyertek 3-1-re.)

Most hétvégén a Barcelona két kulcsembere, Luis Suarez és Jordi Alba ment neki négy-négy sárgával a Girona elleni meccsnek: ha kap még egyet, nem játszhat a következő, Las Palmas elleni bajnokin, de biztosan ott lehet az utána következő, Atletico Madrid elleni rangadón. Világos, provokálnak egy-egy sárgát, Las Palmason pihennek, aztán mehetnek az Atleti ellen.

Mint kiderült, ez nem is volt olyan egyszerű, sőt. Amint a videón látszik, Alba a negyedik egyértelműen sárgalapot érdemlő faultjára kapta meg a kívánt lapot, ám Suarez hiába próbálkozott ötször is, a bíró megkegyelmezett neki.

A kísérleteknél a legröhejesebb egy carvajalos bedobás volt Suareztől - persze nem elég hosszan kivitelezve, ez lehetett a baj - és egy kétkezes(!) kezezés, illetve lábszárkulcsolás karral, amelyek után a játékvezető előnyszabályt intett, utólag pedig elfelejtette kiosztani a lapot.

Nagyon gyenge próbálkozás volt közel állni a szöglethez és beleugrani a beadásba, ezt nem is érzékelte a bíró. A csatár mindent megtett, öt akciójából négy simán lapos volt, de felsült - mindez persze leginkább Javier Alberola bíró kritikája, aki minimum hét lapos szabálytalanságot nézett el a két Barca-futballistának összesen.

Suarez így maradt négy sárgán, és játszhat Las Palmason, ahol ha lapot kap, kihagyja az Atletico-meccset, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha csütörtökön nem lesz a kezdőben.

Simeone bombaformában érkező csapatát vasárnap negyed ötkor fogadják Messiék.

Rovatok