Index Vakbarát Hírportál

Nem kell hívni senkinek, ha akarom, ott leszek

2018. március 2., péntek 12:10

Bár korábban arról beszélt Zlatan Ibrahimovic, hogy többé nem játszik a svéd futballválogatottban, most mégis arra tett utalást, hogy nyáron ott lehet a csapatban az oroszországi világbajnokságon.

Ibrahimovic a 2016-os Európa-bajnokság végén vonult vissza a válogatottságtól, azóta csak klubcsapatban játszott. A mostani szezonban nem sok lehetőséget kapott, csak hétszer szerepelt a Manchester Unitedben, amit el is hagyhat.

„Nehéz ügy ez. Azt akarok érezni, hogy teljesíteni tudok, és hozzá tudok tenni valamit. Csak a nevem miatt nem akarok visszatérni, de az ajtó nem zárult be semmi előtt." – idézte a Reuters a csatárt.

„Hiányzik a válogatott. Amikor húsz évig a válogatottban játszol, aztán többé nem vagy velük, és nézed ahogy mások játszanak, az kemény."

A svéd válogatott a világbajnoki selejtezőkön második lett az európai A csoportban, gólkülönbséggel előzte meg Hollandiát. Svédország a rájátszásba került, ahol kiejtette Olaszországot.

Ibrahimovic azt gondolja, hogy csak rajta múlik, játszik-e a világbajnokságon vagy sem.

„Nem hinném, hogy bárkinek hívnia kéne. Ha akarom, ott leszek, ez így működik. De egyszerre csak egy dologgal foglalkozom. Ha megteszem, amit gondolok, akkor más terveim lesznek. 

Egy egészséges Ibrahimovic kétségkívül a svéd csapat legveszélyesebb fegyvere lehet, de sokan úgy gondolják, hogy jobb, ha a csatár nem tér vissza. A Bleacher Reportnak Gunnar Persson szakértő is azt nyilatkozta, hogy sikerült Ibrahimovic nélkül felépíteni egy jó, egyésges csapatot, ha visszatérne, csak zavart okozna az öntörvényű futballista.

Rovatok