Index Vakbarát Hírportál

Mindenki nyugodjon le: Neuer érkezik a vb-re

2018. március 2., péntek 11:06

2017. szeptember 16-a óta nem játszott futballmeccset Manuel Neuer, a Bayern és a német futballválogatott kapusa. Néhány hónapon belül háromszor tört el az egyik lábközépcsontja, így felépüléséhez már sokkal több idő kell, mint egy effajta átlagos sérülésnél. Az is felmerült, a nyári világbajnokságot is ki kell hagynia.

A németek másodedzője, Thomas Schneider számolt be állapotáról az ESPN-nek.

Magabiztosak vagyunk a vb-je miatt. Ha Manu fitt, ő a világ legjobb kapusa. De a brazilok és a spanyolok elleni barátságos meccsünk négy héten belül lesz, az még korai. De az utolsó pillanatig várunk rá.

A Bayern-ügyvezető Karl-Heinz Rummenigge a Bayern TV-nek beszélt a kapus lábadozásáról. Ő Schneidernél is optimistább, állítja, két hét múlva már rendesen edzhet a kapus, sőt, majdnem fitt is lesz:

Nagyon jó úton jár, mentálisan erősnek tűnik. Nagyon bízunk benne, hogy játszik még a Bayernben ebben a szezonban, aztán semmi sem állhat az útjában, hogy a vébén is szerepeljen.

Schneider azért nem hallgatta el, megvan a helyettesük arra az esetre, ha Neuernek valami újra közbejönne: Marc-André Ter-Stegen, a Barcelona kapusa.

Marc szenzációsan játszott a Konfödkupán, a Barcelonában is sokat fejlődött, hihetetlenül erős meccsei voltak. A válogatottban is megerősítette a helyét. Világklasszis, úgyhogy kapusposzton semmi problémánk nincs.

Rovatok