Index Vakbarát Hírportál

Álmában meghalt az olasz válogatott labdarúgó, a Fiorentina csapatkapitánya

2018. március 4., vasárnap 12:49 | aznap frissítve

A BBC híre szerint "hirtelen betegségben" elhunyt az olasz Fiorentina labdarúgócsapatának kapitánya, Davide Astori. A 14-szeres olasz válogatott védő 31 éves volt, két éve igazolt a firenzei csapathoz, amelynek színeiben 58 mérkőzésen játszott. A hírt először a klub hivatalos Twitter-oldala erősítette meg.

A Football-Italia információi szerint Astorit álmában érte a halál. A honlap az Udine Todayre hivatkozva azt írta, hogy a firenzei csapat az udinei La di Moret hotelben töltötte az éjszakát, vasárnap reggel pedig Astori nem ébredt fel. A tragédia híre gyorsan elterjedt és a klub hamarosan kiadott egy közelményt:

"A Fiorentina csapatát őszintén megrázta a hír, amit most be kell jelentenünk. Kapitányunk, Davide Astori elhunyt. Ebben a borzasztóan szomorú és nagyon érzékeny helyzetben, és legfőként a család védelme érdekében számítunk a média empátiájára."

Astori korábban 8 évig a Cagliari labdarúgója volt, régi csapatársai a Genoa elleni, vasárnap 12:30-ra kiírt mérkőzésre melegítve, a Marassi stadionban tudták meg a hírt. A tragédia miatt először ezt a mérkőzést, illetve a Fiorentina Udinese elleni, 15 órakor kezdődő bajnokiját törölték, később a szövetség az összes vasárnapi mérkőzést elhalasztotta.

Astori a Milan akadémiáján nevelkedett, majd a Cagliariban és az AS Romában játszott, mielőtt 2016-ban a Fiorentina játékosa, később csapatkapitánya lett. A játékos alig két héttel ezelőtt vált apává. 

A hír megjelenése óta a Fiorentina szóvivője elmondta, azt követően kezdték keresni Astorit, hogy nem jelent meg a közös reggelin, noha általában ő érkezett a legkorábban. A játékos egyedül aludt a szobájában, utoljára a csapat kapusa, Marco Sportiello találkozott vele, akivel együtt videójátékoztak.

Az udinei ügyészség előzetes véleménye szerint valószínűleg természetes okból, szívmegállás miatt következett be a tragédia, de a pontos okokat a boncolást követően tudják megállapítani. Az ügyész, Antonio de Nicolo azt nyilatkozta "Meglepő, hogy ez megtörténhet egy profi sportolóval, akinek az állapotát ilyen alaposan figyelték, és akinél semmilyen figyelmeztető jel nem volt".

Bár megjelentek erről szóló híresztelések, az álmában elhunyt játékosra nem egy csapattársa talált rá, hanem a csapat egyik masszőre. 

 

Rovatok