Index Vakbarát Hírportál

Saúl biccentett, hogy kéri-e Griezmann, nem kérte

2018. március 8., csütörtök 21:20 | aznap frissítve

A nyolcaddöntők első meccseinél jár az Európa Liga, csütörtök este összesen nyolc meccset játszottak, köztük egy Arsenal - Milan rangadóval.

A BL-ből kiesett Atletico Madrid a Lokomotiv Moszkvát fogadta, és javított a hétvégi, Barcelona elleni veresége után. Saúl Niguez egészen pompás gólt szerzett: miután lenézett Griezmannra, hogy kéri-e a labdát, de a francia nem csinált semmit, ő lőtt - a jobb felsőbe, 1-0.

A szünet után a másodikat Griezmann készítette elő, legalábbis az ő kipattanóját rúgta be Diego Costa közelről. A 90. percben a továbbjutást is eldöntötte Koke, 3-0, az oroszoknak innen nem lesz visszaút egy hét múlva.

Nagy reményekkel fogadta a Milan az Arsenalt, legutóbb a San Siróban találkoztak a BL-ben 2012-ben, azon a meccsen pedig 4-0 lett a végeredmény az angoloknak. Az Arsenal, ami 2008-ban, szintén a BL-ben egy 0-2-val véget vetett az Ancelotti-érának, most 2-0-ra győzött.

Az első Mhitarjan megpattanó lövéséből jött, a másodiknál pedig Ramsey etette meg nagyon Donnarummát a kapuban, szó szerint fenékre ültette az olaszt.

A koraeste legjobb meccse Dortmundban volt, a BVB-Salzburg. Az osztrákok Berisha büntetőjével kerültek előnybe - volt fault, a 11-es jogosnak tűnt -, majd Berisha akcióból is lőtt egy sokkal nagyobbat, 0-2. Schürrle aztán még szépített, közelről sodort be egy labdát, de 1-2 lett a vége.

A Lyon a CSZKA-t verte 1-0–ra Moszkvában egy közeli fejessel, Marcelo stukkolt a kapuba szöglet után.

Az este másik négy meccse sem volt unalmas, különösen a Lazio - Dinamo Kijev, valamint a Leipzig - Zenit meccsek ígérkeztek érdekesnek, és nem is okoztak csalódást.

Előbbi esetben az olaszok fogadták a Kádár Tamással felálló ukrán csapatot, és bár az első félidő egy sárgától eltekintve eléggé eseménytelenül telt, a másodikban mindkét csapat begyújtotta a rakétákat. Előbb a Kijev volt eredményes az 52. percben, de két perc múlva jött is rá a válasz a Lazio gólgyárosától, Ciro Immobilétől. A 62. percben aztán a vezetést is megszerezték az olaszok, ezután pedig eléggé eldurvult a meccs, négy sárgát kellett kiosztani, Alessandro Murgia pedig sérülés miatt ment le a pályáról.

A 79. percben végül egy hatalmas góllal tudott egyenlíteni az ukrán csapat, így a döntetlennel, illetve az idegenben lőtt gólokkal viszonylag nyugodtan várhatják a visszavágót.

A Leipzignek sikerült levetkőznie az otthoni gátlásait, ugyanis ezúttal 2-1–re győzni tudtak hazai pályán Gulácsiék, bár járhattak volna jobban is, a Zenit ugyanis egy buta szabálytalanság miatt jutott szabadrúgáshoz, amit Criscito gyönyörűen vágott a kapuba. Gulácsi egyébként centikre volt attól, hogy kiüsse a labdát, de ezért a gólért nem őt, hanem Upamecanot kell hibáztatni.

A másik két meccsen a papírforma érvényesült, a Sporting könnyedén verte hazai pályán a Plzent, még úgy is, hogy rengeteg helyzetük maradt ki, a Marseille pedig szintén otthon ütötte ki 3-1–re a Bilbaot.

A Marseille egyébként már a 44. másodpercben vezetést szerzett, majd szűk negyed órával később belőtték a másodikat is, de ezután sem álltak le, a huszadik percnél már négy góllal is vezethettek volna. A félidő hosszabbításában aztán tizenegyesből szépített a Bilbao, amit amúgy videózás után adtak meg egy elég megkérdőjelezhető kezezésre.

Ez sem segített sokat a spanyolokon, a második félidőben ugyanolyan borzalmasan játszottak, leginkább Herrerin kapusnak köszönhetik, hogy van még bármi esélyük a visszavágón.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések

Rovatok