Index Vakbarát Hírportál

Megindult az őrület Neymar körül

2018. március 9., péntek 16:11

Már év elején írtunk róla, hogy a Neymar-Madrid-szál valós, azaz hogy a PSG szupersztárja azon van, hogy előbb vagy utóbb, de a Real Madridban kössön ki. A párizsiak BL-égése után - épp a Real intézte el őket 5-2-vel - a pletykák újra előjöttek, és már többnek is tűnnek azoknál.

A madridi AS című lap úgy tudja, múlt héten Párizsban találkozott Neymar apja a madridiak két ügyvédjével, hogy előkészítsék fia átigazolását. Az újság konkrét számot is említ, a deal

400 millió euró lenne.

Nem tudni pontosan, hogy ez csak maga a transzferdíj vagy benne van már Neymar páréves fizetése is, de mivel a Barcelonából nyáron 222 millióért vitte el a PSG, valószínűbb hogy ez csak a 26 éves futballista vételára.

Hogy teljes legyen az őrület: a barcelonai Mundodeportivo viszont arról tud, hogy Neymar a Barcába kéretzkedne inkább vissza. Sorolják az okokat: megbánta a párizsi lépést, nincs jóban ottani csapattársaival - ami eléggé hihető, annyira kivételeznek vele -, hiányoznak neki Messiék, akikkel ellenben továbbra is jóban van.

A visszatérésre viszont nem most nyáron, hanem egy év múlva kerülne sor, mert előbb nem tud kiugrani a párizsi szerződéséből.

Gyorsan felmerül a kérdés, visszavenné-e a Barcelona? Egyelőre csak azt tudni, amit a Mundo olvasói gondolnak: szavazásukon 68 százalék szerint nem kell ismét a Barcának Neymar, a maradék 32 százalék viszont visszafogadná.

Lényeg a lényeg, az igazolási hajsza elindult, a következő hónapokban vagy egy bő évben sokat fogunk még a brazil távozásáról hallani.

Neymar jelenleg sérült, úgy két hónapot kell kihagynia, otthon, Brazíliában lábadozik. Nem kizárt az sem, hogy csak a vébére tér vissza.

Rovatok