Index Vakbarát Hírportál

Már csak egy csapat maradt, aminek Suárez nem lőtt gólt

2018. március 10., szombat 10:21 | aznap frissítve

A Girona 2-0-s győzelmével már pénteken elkezdődött a spanyol futballbajnokság 28. fordulója, amelyben szombaton lép pályára a Real Madrid és a Barcelona. Egyik sztárcsapatnak sem megoldhatatlan feladat a hétvégi penzum, hiszen a Real az Eibar vendége lesz, míg a nyolc ponttal vezető Barca a tökutolsó Málaga otthonába utazik.

Ettől függetlenül, lesz egy külön érdekessége az esti Málaga-Barcelona meccsnek. Luis Suárez a katalánok uruguayi csatára olyan csapattal néz szembe, amelynek még nem tudott gólt rúgni, és már csak a Málaga az egyetlen Primera Divísiónban szereplő, vagy barcelonai pályafutása alatt első osztályú klub, amely ellen nem volt eredményes.

Idáig öt meccset játszott Málaga ellen, de egyszer sem tudott a kapuba találni, pedig még olyan csapatnak is rúgott gólt, mint az Osasuna, vagy az Elche, amellyel eddigi karrierje során egyszer találkozott szembe. Angliai pályafutása során is volt egy ilyen klub, a Blackburn Rovers, amely ellen képtelen volt betalálni.

Biztos, hogy motiválja Suárezt az esti meccs, de egyben óvatosnak is kell lennie. Négy sárga lapja van, és ha szokásához híven túl heves, könnyen becsúszhat az ötödik. Ezzel pedig automatikusan egymeccses eltiltás jár. Akkor pedig könnyen lehet, hogy a jövő vasárnapi, Athletic Bilbao elleni meccsről fog hiányozni.

Amúgy a csapat nem számíthat Lionel Messi játékára. A klub közleménye szerint az ötszörös aranylabdás argentin támadó személyes okok miatt az utolsó percben döntött úgy, hogy nem utazik el a csapattal. Helyét a keretben a kolumbiai válogatott középhátvéd, Yerry Mina veszi át. A kommüniké nem tért ki részletesen az okokra, ám a 30 esztendős Messi döntése valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy feleségével, Antonella Roncuzzóval erre az időszakra várják harmadik gyermekük születését.

A délután folyamán aztán a Clarín című argentin hírportál arról számolt be, hogy egy barcelonai klinikán megszületett a labdarúgó fia, aki a Ciro nevet kapta, az énekes Andrés Ciro Martínez iránti tiszteletből. A hírt a sportoló egyik családtagja megerősítette a lapnak és azt közölte, hogy minden rendben zajlott. Messinek eddig két fia volt, az ötéves Thiago és a kétéves Mateo.

Rovatok