Index Vakbarát Hírportál

Már Gulácsiék ellen bajnok lehet a Bayern

2018. március 15., csütörtök 10:28

A Bayern München már vasárnap bebiztosíthatja sorozatban hatodik, összességében pedig 28. bajnoki címét a Bundesliga 27. fordulójában, igaz, ehhez az üldöző Schalke 04 pontvesztésére is szüksége lenne.

A húszpontos hátrányban lévő Schalke jó formában van, négy meccset nyert sorozatban, és a papírforma alapján a bennmaradásért küzdő Wolfsburgot is simán vernie kéne.  

A Bayern akkor lehet bajnok, ha legyőzi vasárnap Gulácsi Péter csapatát, az RB Leipzigot, míg a Schalke döntetlenezik vagy kikap. Ekkor lehetne a Münchennek 22 vagy 23 pontos, behozhatatlan előnye a hátralévő hét fordulóra. 

A Bayern mindenesetre jó formában van, legutóbb november 25-én kapott ki a Borussia Mönchengladbach vendégeként, azóta húsz tétmérkőzésen 19 győzelmet aratott egyetlen döntetlen mellett.

A további magyar érdekeltségű csapatok közül Szalai Ádámé, a  nemzetközi kupaszereplésért küzdő Hoffenheim a Mönchengladbach vendége lesz, míg a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC rossz sorozatát szeretné megtörni a bennmaradásért harcoló Hamburger SV vendégeként, ugyanis legutóbbi négy bajnokiján nyeretlen maradt, ráadásul gólt sem szerzett. (MTI)

Bundesliga, 27. forduló:

péntek:

szombat:

vasárnap:

Rovatok