Index Vakbarát Hírportál

Mi a furcsa ebben a Messi-gólban?

2018. március 18., vasárnap 18:08

Sima győzelemmel került még közelebb 25. bajnoki címéhez a Barcelona, amely vasárnap 2-0-ra győzte le hazai pályán az Athletic Bilbaót, igaz, Lionel Messiék akár sokkal több gólt is lőhettek volna a helyzeteik alapján.

Gondban azért így sem voltak, Paco Alcácer már a 8. percben betalált, megszerezve a vezetést. A támadás után felmerült, hogy a gólpasszt adó Jordi Alba lesen kapta a labdát, a bíró viszont továbbengedte az akciót, így a gól ért.

Ezután sem nagyon állt le a Barcelona, Philippe Coutinho egy hatalmas kapufával jelezte, hogy hamar dönteni szeretne a hazai csapat, majd Ousmane Dembélé lövését védte bravúrral a Bilbao-kapus Kepa. Túl sokáig azért nem bírták az ostromot a vendégek, Lionel Messi a 30. percben egy távoli lövéssel megduplázta a Barca előnyét. Érdekesség, hogy eddig a mostani bajnoki idényben csak szabadrúgásból szerzett a tizenhatoson kívülről gólt Messi, ez volt az első távoli akciógólja az argentinnak.

A Barcelona az első félidőben három kapufáit is lőtt, Coutinho kétszer, Paulinho pedig egyszer találta el a lécet – a szezonban 38-nál jártak ezzel, ebből 16-ot egyedül Messi szállított.

A második félidőre érthető módon alaposan visszavett a Barcelona – egyrészt lényegében eldöntötték a meccset, másrészt a hét közben a Chelsea ellen nyertek fontos BL-nyolcaddöntőt, volt tehát miért pihenniük.

Meglepetés Atleti-vereség

Az Atlético Madrid némi meglepetésre vereséget szenvedett a Villarreal otthonában, a hazai csapat a 92. percben fordította meg a meccset, így a Barcelona 11 pontos előnnyel készülhet a válogatottmeccsek miatti szünetre. A Villarreal mindkét gólját Enes Ünal szerezte, a győztes találat után pedig egy kisebb dulakodás miatt Vitolo piros lapot kapott az Atléticóból (Diego Costa pedig sárgát).

Korábban a Leganés legyőzte a BL-nyolcaddöntőben a Manchester Unitedet kiütő Sevillát, 2-1-re nyert a kiscsapat.

Eredmények

Rovatok