Index Vakbarát Hírportál

A futballistáim technikailag jók, de túl sokat gondolkoznak a hibáikon

2018. március 22., csütörtök 17:44

Már az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájára építi csapatát Georges Leekens, aki a magyar futballválogatott kispadján pénteken, a kazahok elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be.

„Minden meccset fel kell használni a jövő építésére" – felelte az MTI kérdésére csütörtöki sajtótájékoztatóján a szakvezető.

„A fókusz az erősségeken van. Tudunk játékos focit játszani. A futballistáim technikailag jók, de túl sokat gondolkoznak a hibáikon" – mondta Leeekens. 

az intelligencia megvan a futballistákban, felelősségvállalás kell, valamint az, hogy csapatként és egyénileg is javuljanak.

„Nem ajándékcsomagot kaptam a válogatottal, de nem is hiszek az ajándékokban, csak a kemény munkában."

A magyar csapat pénteken 19 órától mérkőzik a kazahokkal a Groupama Arénában, majd kedden 20 órától ugyanott a skótokkal.

Leekens azt is elmondta, a júniusi, fehéroroszok és az ausztrálok elleni két felkészülési meccs után már jó elemzést tud majd adni, szeptemberre készen fognak állni az éles mérkőzésekre.

Felidézte, korábban belga szövetségi kapitányként már meccselt kazahok ellen, és azt a kazah csapatot éppen magyarországi elődje, Bernd Storck irányította.„Rossz mérkőzés volt, de nyertünk. Most szeretnék egy jobb meccsen nyerni."

Az összeállításról annyit elárult, hogy a kapuban biztosan Gulácsi Péter fog kezdeni, a többiekről péntek reggel dönt. Viszont biztosan Dzsudzsák Balázs lesz a csapatkapitány, és valószínűleg Otigba Kenneth is bemutatkozik a válogatottban. A kapitány szerint a játékosnak nehéz dolga lesz a debütálásakor, de mindent megtesz majd, hogy megmutassa magát, és kitűnjön.

„Jól érzem magam a válogatottnál, nem készültem máshogy, mint a korábbi meccsekre, hisz mindig próbálom a maximumot kihozni" – mondta a sajtótájékoztatón Otigba. A Ferencváros 25 éves védője korábban csak a korosztályos válogatottakban játszott, legutóbb 2014-ben az U21-es csapatban. Nigériai édesapja miatt volt arról szól, hogy nigériai válogatott lesz, de erre nem került sor.

„Nagy út vezetett idáig, sok volt a fent és a lent, de ez minden játékos karrierjében előfordul. Izgatottan várom, fittnek érzem magam, és szerencsére a sérülések is elkerülnek" – jegyezte meg a hátvéd.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa kiemelte, szerencsésnek érzi magát, hogy nagyszerű csapatban játszik. „Fontos, hogy a két meccset sikerrel vegyük, majd a klubommal minden fronton helyt álljunk. Az utolsó hét jól sikerült a Lipcsével, jó hangulatban érkeztem a csapathoz" – utalt a címvédő Bayern München felett aratott vasárnapi 2-1-es sikerre. – „Ennél ideálisabb helyzet nincs egy labdarúgónak, minthogy majdnem az egész szezonban heti két meccset játszik."

Rovatok