Index Vakbarát Hírportál

Xavi figyelmeztette Dembelét

2018. március 22., csütörtök 07:54

Xavi a francia So Foot magazinnak adott interjút, de akkorát, hogy abból még hetekig szemezgethetünk. Arról, hogy milyen volt neki a Barcelonában, és mi volt a beceneve különleges stílusa miatt, már írtunk, most halljuk, mit kell tennie Ousmane Dembelének, ha Barca-klasszis akar lenni.

A francia 105 millió euróért igazolt a Barcelonába a nyáron a BVB-ből, de előbb négy, majd egy hónapra esett ki sérülés miatt, így még csak 13 meccsen játszott majdnem nyolc hónap alatt. Az utóbbi hetekben mintha kezdene egyenesbe jönni, de Xavi szerint még messze van a céltól.

Adott hát neki egy-két jó tanácsot, mire figyeljen oda.

"Dembelének meg kell tanulnia gyorsabban gondolkodni, pár századmásodperc alatt. Itt derül majd ki, hogy megvan-e benne a szükséges mentalitás. Azt kell mondania magának, én Barca-játékos vagyok. Fejben erősnek kell lenned, hogy erről meggyőzd magad. Kis időre lesz szüksége.

A Barca a záróvizsga egy futballistának. Olyan, mintha Dembele most csinálná a mestervizsgáját, mert nem mindenki képes ebben a klubban játszani.

Hogy miért? Mert itt háromszor többet kell tudnod, mint máshol. A Barca a pálya alig 30 méterén játszik. Dembele nagyon tehetséges, nagyon gyors, de itt nem lesz meg a helye, ami megvolt Dortmundban vagy Rennes-ben. Ott több helye volt, vagyis több ideje"

- magyarázta Xavi.

Dembelének biztató, hogy a kevés meccsén is adott három gólpasszt, ebből kettőt az utóbbi három meccsen, illetve hogy a Chelsea ellen megszerezte első gólját a klubban.

Xavi szinte mindent látott a Barcában, klasszisokat is elbukni.

Átlagos játékosok megéltek a Barcában, mert megvolt a kellő egyéniségük. Miközben jobb játékosok szenvedtek. Edzésen láttuk a jobbakat, azt mondtuk, mindent legyőznek, legendák lesznek. De nem. Amikor kiléptek a pályára, megremegett a lábuk, és már nem kérték a labdát. Arra gondoltunk, mi történik itt?


Dembele még kéri a labdát, vagyis van esélye befutni.

Xavi még két évig az Al-Szaddban

Szerdán két évvel meghosszabbította szerződését a középpályásklasszis katari klubjával, de közölték, nem biztos, hogy futballozni fog. Az biztos, hogy novemberig, az ázsiai szezon végéig ott lesz a pályán, de lehet, hogy utána már amellett kap feladatot.

Rovatok