Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó percben reklamálhatott 11-est a Fradi a derbin

2018. március 31., szombat 19:12

Nulla-nullás döntetlennel ért véget a 223. derbi az Újpest és Ferencváros között. A végig szakadó esőben egyik csapat sem mutatott túl sokat, néhány perces küzdelmes szakaszon kívül unalmas volt a meccs. Az FTC az utolsó percben 11-est reklamálhatott. Thomas Doll csapatának hosszú sorozata szakadt meg, az ezt megelőző 19 bajnokiján mindig gólt szerzett.

A Fradi kezdett aktívabban, a bal szélen sebezhetőbb volt az Újpest védelme, onnan érkeztek a beadások. Innen indult az az akció is, amit Spirovski a hetedik percben egy távoli lövéssel fejezett be. Az újpesti kapusnak ez nem okozott gondot, könnyen kivédte.

Tíz perc után az Újpest vette át a kezdeményezést, egyre többször jutott a Fradi kapuja elé, de komoly veszélyt nem tudott jelenteni. A huszadik percben azért meglett az első hazai helyzet, a tizenhatos sarkáról Balázs Benjamin tekert kapura, a kellemetlenül lecsapódó lövésre vetődött jó ütemben a Fradi-kapus Dibusz.

Ezek után állandósult az újpesti fölény, a Fradi beszorult, egymás után jöttek a szögletek. A 34. percben ziccere volt a hazaiaknak, Burekovic szögletére érkezett üresen Bojovics, de a megpattanó labdát nem találta el jól, tíz méterről a kapu fölé pörgetett.

A második félidő kisebb botránnyal kezdődött, Iványi Zoltán játékvezető megállította a meccset, mert a Ferencváros szurkolók szektora felől érkező füst beborította a pályát. Erre nem sokkal később az újpesti drukkerek is pirózással válaszoltak. A félidőt a Fradi kezdte jobban, Varga Roland majd Spirovski is egy lepattanót küldhetett kapura, de a védelemben elakadtak a lövéseik.

A Fradi két cserével, Nagy Dominikkal és Priskin Tamással próbált meg támadóbb felfogásban játszani, és az utolsó tizenöt percre sikerült is dominálnia, egyre többször kerültek kapu elé, a 84. percben a kiugró Priskin került nagy helyzetbe, Litauszki mentett az utolsó pillanatban egy becsúszással.

A nem túl látványos meccs utolsó pillanataiban a Fradi büntetőhöz juthatott volna. A tizenhatoson belül Onovo ért kézzel a labdához, amikor Gorriarán beadni próbált. Iványi játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a kezezést.

NB I., 24. forduló

Nyitókép: Ferencvárosi szurkolók az OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2018. március 31-én. (Illyés Tibor/MTI)

Rovatok