Index Vakbarát Hírportál

A szezon legviccesebb gólját kapta, de így is bajnok a Bayern

2018. április 7., szombat 17:26

Még öt forduló hátravan a Bundesliga-szezonból, de a Bayern München az Augsburg 4-1-es legyőzésével már megnyerte a német bajnokságot. Sorozatban hatodszor. A Hertha BSC a 75. percig vezetett, de aztán két góllal kikapott Dárdai Pál csapata.

A Bayern a 29. forduló 17 pontos előnnyel kezdte a második Schalkéval szemben, így biztos volt, hogy egy győzelemmel megvédi a címét. 

A B-csapatával felálló Münchennek nem kezdődött szerencsésen a meccse a tizedik helyen álló Augsburg ellen. A 18. percben utolsó védőként Boateng bizonytalankodott, Cordova elvette tőle a labdát. Kapura lőtt, a kirontó Ulreich lábbal védett, de a labda pont a visszazáró Süle fejére pattant, onnan meg a kapuba került.

A Bayern a 32. percben egyenlített. Tolisso maradt az ötösön üresen, Kimmich beívelését zavartalanul fejelte így kapuba.  Hat perccel később megint csődöt mondott az Augsburg védelem, egy jó váltás végén James talált közelről kapuba. 

A második félidőben is maradt a müncheni fölény, a 62. percben Robben is gólt lőtt, miután az Augsburg képtelen volt felszabadítani egy szabadrúgás után. A végeredményt Wagner állította be a 87. percben, egy szöglet után könnyű fejesgólt szerzett.

A 11. helyen álló Hertha egy győzelemmel megelőzhette volna a 9. Borussia Mönchengladbachot és megerősíthette volna a helyét a középmezőnyben. Dárdai csapata előnybe is került, a 40. percben Kalou talált be. A 1-0-t sokáig tartották a berliniek, de Thorgan Hazard duplája eldöntötte a meccset, a 75. és 79. percben is betalált a csereként beálló belga játékos.

Bundesliga, 29. forduló:

Rovatok