Index Vakbarát Hírportál

Dybala mesterhármasával nyert a Juventus

2018. április 7., szombat 17:53

A Serie A-t vezető Juventus megküzdött a győzelemért az utolsó helyen álló Beneventóval a 31. fordulóban. A kiscsapat kétszer is egyenlíteni tudott a 4-2-vel záruló mérkőzésen.

A Juventus a 16. percben szerzett vezetést Dybala góljával, a csatár a 16-osról lőtt a jobb felső sarokba. A Benevento elég gyorsan egyenlített, Diabaté kapart be egy labdát a gólvonal közeléből a Juventus gyenge felszabadítási kísérletei után. 

A félidő végén Dybala szerezte meg megint a vezetést, büntetőből szerezte második találatát. A Beneventónál sem változott a gólszerző, a második félidő elején Diabaté egyenlített megint. A Juventus megint egy Dybala góllal és 11-essel került előnybe. Majd Douglas Costa klasszis góljával lett 4-2. A brazil középpályás a félpályáról sprintelt fel, majd a 16-osnál behúzódva csavart tökéletesen a jobb felső sarokba.

Dybala mesterhármasával közel 70 éves csúcsot állított be, utoljára Giampiero Boniperti tudott egy szezonban három idegenbeli meccsen mesterhármast szerezni. Ez a 1949/50-es szezonban jött össze neki.

A Juventus mostani győzelmével még közelebb került a bajnoki címhez, hét fordulóval a vége előtt hét ponttal vezet a Napoli előtt. 

Rovatok