Index Vakbarát Hírportál

Chiellini megmutatta, amit a fél világ gondol a Realról

2018. április 12., csütörtök 12:22 | aznap frissítve

A Real Madrid a torinói 3-0-s siker után csak véres verejtékkel és egy drámai büntetővel jutott túl a Juventuson a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az idegenben játszó olaszok egy óra alatt ledolgozták hátrányukat, ám a ráadás utolsó másodperceiben az angol Michael Oliver büntetőt fújt Mehdi Benatia, a Juventus hátvédje ellen, mert úgy ítélte meg, hogy a marokkói fellökte a Real támadóját. Majd ezt megfejelte azzal, hogy kiállította Buffont, a Juventus kapuslegendáját reklamálásért.

Miután Ronaldo bevágta a büntetőt, Giorgio Chiellini félreérthetetlen mozdulatokkal mutatta meg, hogy mit gondol mindarról, ami történt. A veterán hátvéd képzeletbeli bankjegyköteget lobogtatva azt kérdezte a madridiaktól, 

"Mennyit fizettetek a büntetőért?"

Az persze nem valószínű, hogy a madridiak egy koffer pénzért cserébe kapták volna a büntetőt, az viszont elég látványos, hogy időről-időre jól jönnek ki a fontos bírói ítéletekből.

Oliver szerda esti döntését védi, hogy Benatia valóban rátette a kezét a reálos hátára, ugyanakkor Vazquez a kontaktus/lökés pillanatában már dobta magát, meg sem próbálta megjátszani a labdát, amiért a jelenleg divatos bírói felfogás szerint inkább nem szoktak szabálytalanságot ítélni.

Buffon piros lapja ismét egy véleményes volt, a kapus tényleg őrülten reklamált, ugyanakkor ami normál esetben nem fér bele, az egy negyeddöntő utolsó pillanatában befújt tizenegyest követően talán elnézhető, főként egy csapatkapitánynak.

Ami viszont nem vitatható, hogy manapság az ilyen eseteket valahogy mindig a Real Madrid javára ítélik meg a kritikus helyzetekben. A kiállítások terén például egészen fantasztikus szériában vannak.

A kieséses szakaszban játszott hét legutóbbi meccsükön hatból emberhátrányban fejezte be az ellenfél.

A Bayern elleni elődöntő első meccsén Javi Martinez kapott 2 parc alatt két sárgát, mindkettő megadható volt, ugyanakkor Casemiro hasonló szabálytalanságok egész sorát úszta meg lap nélkül a párharc mindkét meccsén. A visszavágón a Realt lefocizó Bayernből Vidalt szórták ki egy teljesen téves ítélettel, majd a Real rúgott még két lesgólt, mindkettő elég látványos volt. A döntőben aztán Segio Ramos arcátlan színészkedése miatt Cuadrado hagyhatta el idő előtt a pályát (ekkor már a meccs eldőlt).

Az idei sorozatban a PSG elleni visszavágó 66. percében Verratti kapta meg a második sárgáját reklamálásért (az olasz egy elmaradt faultot követelt jogosan), ekkor 1-1-re állt a meccs, azaz két párizsi gól kellett volna a hosszabbításhoz, amire így aztán végképp semmi esély nem maradt.

A Juventus elleni első mérkőzésen Dybalát állították ki a 66. percben. Az első sárgát műesésért kapta, a második sárga első pillantásra abszolút jogosnak tűnt, a lassítások alapján viszont Carvajal látványos alakítása is kellett hozzá.

A visszavágóról pedig már volt szó. A szerdai utolsó pillanatban megadott büntető kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy az első meccsen Casemiro kezezéséért, illetve Cuadrado felrúgásáért – szintén a meccs utolsó pillanataiban – simán járhatott volna büntető a Juventusnak, ha azonos mércével mérik a két csapatot.

Rovatok