Index Vakbarát Hírportál

BL-győztes csatár tanította a futballt Csepelen

2018. április 12., csütörtök 16:05

Louis Saha Bajnokok Ligája-győztes francia labdarúgó azt mondta: angliai futballszellemet tapasztalt azon a csepeli edzésen, amelyen helyi fiatalokkal együtt lépett pályára.

A 38 éves Saha - aki a Manchester United globális marketingpartnerének, a több mint száz éve alapított Gulf Oilnak a meghívására érkezett Magyarországra - csütörtökön a csepeli Nagy Imre Általános Iskola sportpályáján a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület edzésére látogatott el.

A gyakorláson több korosztály tagjai - U7-től az U15-ig vettek részt - és a fiatalok legnagyobb örömére Saha a kötelező néhány perces mozgáson és protokolláris feladatokon a vártnál hosszabb ideig aktívan bekapcsolódott az edzésmunkába.

Az MU utazó nagyköveteként Saha több hasonló rendezvényen vesz részt, a csepeli esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: nagyon élvezte az edzést és jó volt látnia a mosolygós arcokat.

"Előbb letámadtak a fotókért, aláírásokért, de utána a pályán is hasonlóban részesítettek" - nyilatkozta Saha. Térd magasságában érkező kemény belépőket tapasztalt.

"Ez a srácok futball iránt érzett szenvedélyéből fakad. Egyáltalán nem voltak megszeppenve a pályán, örömmel tapasztaltam Magyarországon az angliai futballszellemet".

A 20-szoros francia válogatott csatár 2004 és 2008 között játszott az angol klubban, amellyel 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert, abban az esztendőben megvédte egy évvel korábban szerzett bajnoki aranyérmet, míg 2006-ban az angol Ligakupában lett első. A felnőtt pályafutását Metzben megalapozó Saha Angliában megfordult még a Newcastle United, a Fulham, az Everton, a Tottenham Hotspur és a Sunderland együttesében, profi karrierjének utolsó csapata az olasz Lazio volt, amelyet fél évig, 2013 nyaráig szolgált.

"Fontosak tartom a következő generáció számára átadni azt az üzenetet, hogy az életben nem a hírnév a legértékesebb" - tette hozzá Saha.

Saha kiemelte, egy labdarúgó élete pályafutása befejeztével sokat változik, őt azonban a sok sérülés felkészítette erre. Miként az is, hogy nagyszerű posztriválisai voltak, ami játékosként is mindig kemény munkára ösztönözte. 

A mindennapjai most a tanulásról is szólnak, és az üzleti életben járatos emberektől igyekszik tapasztalatokat szerezni. Emellett szülőként felelősségteljesen szeretné a gyerekeit felkészíteni az életre.

Rovatok