Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramos eltiltatta magát a BL-elődöntőről?

2018. április 12., csütörtök 09:56 | aznap frissítve

Sergio Ramos szerda este a lelátóról volt kénytelen végigizgulni csapata drámai BL-negyeddöntőjét a Juventus ellen. Pontosabban a Real Madrid hátvédjének a lelátón kellett volna végignéznie a mérkőzést, mivel el volt tiltva, így az UEFA szabályai szerint nem tartózkodhatott volna a pálya környékén.

Csakhogy Ramosnak valószínűleg túl sok volt az izgalmakból, ezért a második félidőben elhagyta a VIP kényelmét és a játékoskijáróból nézte tovább a meccset. Nem volt túl bölcs döntés, de ha legalább fegyelmezni bírta volna magát, akkor egész jó eséllyel szemet húnynak a dolog felett az illetékesek, és nem kerül be az esemény a játékvezetői jelentésbe.

Az viszont már szinte biztos nem fért bele, hogy Ramos az utolsó utáni pillanatban megadott tizenegyes kapcsán volt olyan bölcs, és összeszólalkozott Massimo Allegrivel, a Juventus edzőjével, aki a vita hevében hevesen mutogatta a játékosnak, hogy semmi keresnivalója ott, ahol tartózkodik.

Ezek után igen meglepő lenne, ha a bíró kifelejtette volna az epizódot a jelentéséből, márpedig ezért a szabálysértésért alapesetben egymeccses eltiltás jár.

A precedenst egyébként pont egy másik Real Madrid játékos esete jelenti. Xabi Alonso 2014-ben eltiltása ellenére a pálya széléről nézte az Atletico Madrid elleni döntőt, amiért egy meccsre szóló eltiltást kapott.

Alonso esetével ellentétben, ahol a büntetésen vélhetően csak röhögtek Madridban, ha Ramost tényleg eltiltanák az elődöntő első meccséről, az rendesen odaverne a Realnak. A Juventus elleni 3-1-re elvesztett visszavágón a védő borzasztóan hiányzott a csapatból, nélküle nagyon törékeny voltak hátul a spanyolok és csak az utolsó percben kapott/kiharcolt büntetőnek köszönhették a továbbjutást. 

Rovatok