Index Vakbarát Hírportál

Harry Kane-en röhög Anglia

2018. április 14., szombat 13:49

Harry Kane, a Premier League előző két idényének gólkirálya idén félelmetes ellenfelet kapott a legjobb góllövő címéért folyó harcban. Mohamed Szalah, a Liverpool csatára a legutóbbi forduló után már ötgólos előnyben volt a Tottenham sztárjához képest, az egyiptomi 29 gólnál járt, míg az angol 24-nél. A bajnokságból már nincs sok hátra, a Liverpoolnak 5, a Tottenhamnek 6 meccse maradt.

Kane reményeit valamelyest növelheti, hogy játék nélkül is sikerült 4 gólra csökkentenie a különbséget, miután az EPL illetékes bizottsága a játékosok meghallgatása és a felvételek megtekintése után neki ítélte az eredetileg a csapattársának, Christian Eriksennek adott gólt.

A Stoke elleni győztes találatról van szó, ami egy beívelt szabdrúgásból született. Eriksen kanyarította középre, Kane felugrott, hogy megcsúsztassa, a labda pedig irányváltoztatás nélkül kikötött a kapuban. A gólt a meccs után Eriksennek adták, ám Kane lobbizni kezdett a döntés felülvizsgálatáért, és végül az angol bajnokság gólokat akkreditáló bizottsága neki ítélte a találatot.

Kié a gól? Eriksentől elvették, Kane kapta

Állítólag a vállával ért hozzá a labdához – Kane a lánya életére esküdözött, hogy így történt – ami felvételeken egyáltalán nem látszik, de biztos úgy volt. Ennél érdekesebb, hogy amennyiben tényleg beleért a labdába, úgy a Tottenham győzelmét jelentő gólt nem szabadott volna megadni, mivel Kane lesről indult. Nem nagy lesről, de valamivel előrébb helyezkedett, mint az utolsó védő.

A döntést követően Szalah szinte azonnal reagált a Twitteren:

"Hóóóóóóóó, tényleg?" – írta a liverpooli, míg Alan Shearer azt a költői kérdést tette fel, hogy neki volt vagy 9 olyan gólja annak idején, amit másnak írtak be, akkor ezeket most majd megkapja ő is utólag?

De a legjobb reakciója az ötödosztályú Gateshead FC-nek volt, aki a következő bejelentést tették:

"A tegnapi esti második gólunkat a Tranmere Rovers ellen Harry Kane-nek adták."

A szurkolók számtalan kommentben gúnyolódnak Kane-en, de a legtöbb igazság talán abban a hozzászólásban volt, hogy: "Ki az a szánalmas ember, aki egy gólkirályi címet hajkurászva képes megesküdni a lánya életére?"

Rovatok