Index Vakbarát Hírportál

Gálázott az Atlético, simán nyert a Real Madrid

2018. április 15., vasárnap 22:47

A spanyol bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén a második helyen álló Atlético Madrid simán verte a kiesés ellen harcoló Levantét. A mérkőzés leginkább Fernando Torres miatt volt emlékezetes, a csatár pályafutása 100. gólját szerezte a spanyol bajnokságban. Torres a klub saját nevelésű játékosaként valamennyi spanyol bajnoki gólját az Atlético színeiben szerezte.

A 100. Torres gól a spanyol ligában:

A mérkőzést követően Diego Simeone a klub ikonjának nevezte Torrest, aki kemény munkával érdemelte ki ezt a pozíciót és tiszteletet. A 34 éves játékos méltatása azért is időszerű volt, mert ezen a héten jelentette be, hogy az idény végén elhagyja a klubot. 

A Getafe-Espanyol meccs hazai sikert hozott, de ez Mario Melero játékvezetőn múlt, aki alaposan belenyúlt a mérkőzésbe. A hazai csapat Damian Suarez szabadrúgásával szerzett vezetést az 53. percben, ekkor úgy tűnt, hogy sima délutánnak néznek elébe a Getafe szurkolói. Csakhogy Melero a gól után 5 és 8 perccel kiosztott egy-egy sárgát Mathieu Flamininek, és kiállította a francia középpályást. Apróbb bökkenő, hogy a második ítélet teljesen téves volt, sőt előtte pár másodperccel épp Flaminit szerelték szabálytalanul. Az Espanyol azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a mérkőzés 1-0-s eredménnyel ért véget.

Az este meglehetősen tartalékosan, többek közt Ronaldo nélkül pályára lépő Real Madrid egy Isco szabadrúgással szerzett vezetést a Malaga otthonában a 29. percben, majd a 63. percben Casemiro növelte kétgólosra a vendégek előnyét egy tökeletesen kijátszott akcióból.  A 90. percben egy nagy védelmi hibát kihasználva Diego Rolan megszerezte a Malaga becsületgólját, így a végeredmény 2-1 lett a Real Madrid javára.

 La Liga, 32. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok