Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádám megszerezte első gólját az olasz bajnokságban

2018. április 15., vasárnap 17:50 | aznap frissítve

A Bologna magyar válogatott középpályása a Hellas Verona elleni vasárnapi bajnokin megszerezte pályafutása első gólját az olasz élvonalban. Sőt, ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor felnőtt pályafutása első találata valamennyi hivatalos mérkőzést beleértve (bajnokság, kupa, válogatott). Az idén kevesebb játéklehetőséget kapó Nagynak alig 14 perc jutott a meccsen, de ez pont elég volt neki a gólhoz. 

A 90. percben a magyar játékos szép labdaszerzéséből indult az akció – ekkor a hazai pályán játszó Bologna már 1-0-ra vezetett –, majd a kapusról kipattanó labda egy csapattárs segítségével a jókor érkező Nagy elé került, ő pedig nem hibázta el a helyzetet.

A Bologna első gólját Simone Verdi szerezte a 31. percben, a 2-0-s vereség a hazai csapat helyzetét érdemben nem befolyásolta, a Verona számára viszont nagyon nem jött jól a kiesés elleni harcban, jelenleg 4 pontra állnak a bentmaradástól.

A nap első rangadóján a Napoli nem bírt idegenben az AC Milannal, így a később játszó Juventus a Sampdoria ellen hatalmasat lépést tehetett az újabb bajnoki cím felé. A Napoli Gianluigi Donnarummát átkozhatja, a 19 évesen 100. bajnoki mérkőzését játszó milánói kapus hatalmasat védett Milik helyzeténél a mérkőzés utolsó percében.

A Sampdoria játékosai pedig valószínű Douglas Costát felejtenék el a leginkább, a Juventus brazil szélsője három gólpasszt osztott ki csapattársainak a 3-0-s hazai győzelmet hozó meccsen. Costa előbb Mandzukic, majd Hoewedes fejére tette tökéletesen a labdát, végül egy felszabadult cselezgetéssel tarkított szóló végén, egy laposan visszatett labdával hozta gólhelyzetbe Khedirát.

A vasárnap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését este rendezték, de a Lazio-Roma városi derbi nem hozott nagy játékot, ami ezúttal érthető volt, mivel a Romából nyilván rengeteget kivett a Barcelona ellen továbbjutást hozó 3-0-s győzelem a Bajnokok Ligájában, míg a Lazio csütörtökön az Európa-ligában lépett pályára, és esett ki a Salzburg elleni 4-1-s vereségnek köszönhetően.

A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, a Lazio 10 emberrel fejezte be a találkozót, miután Stefan Radu a 80. percben megkapta a második sárga lapját Cengiz Under lerántásáért, ezért kiállították.

Serie A, 32. forduló:

Rovatok