Index Vakbarát Hírportál

Az öltözőből jöttek vissza a csapatok a 11-esre

2018. április 16., hétfő 23:11

Futballtörténelem volt a Bundesliga 30. fordulójának utolsó, hétfő esti meccsén, a Mainz-Freiburgon.

Történt hogy az első félidő utolsó pillanataiban a hazai támadásnál a világ legegyértelműbb kezezése nem tűnt fel sem a partjelzőnek, sem Guido Winkmann játékvezetőnek: a védő az ötösön ért bele felemelt alkarral a beadásba, ami így a kapus testére pattant, onnan meg a mezőnybe.

Ugye hiába reklamáltak a mainziak, a bíró lefújta a félidőt, a csapatok elindultak az öltözőbe. Mire a spori az oldalvonalra ért, már jelezték neki, a videóbíró észrevette a kezezést, be is fújta büntetőnek. De azért ő is meg akarta nézni - vagy meg kellett néznie - , így átment a pálya túloldalán elhelyezett monitorhoz. Winkmann megleste, és nem tehetett mást, megítélte a tizenegyest, bár egy darab vendégjátékos nem volt már a gyepen. Szólt hát nekik, jöjjenek ki, mert le kell rúgni a büntetőt, még ha időn túl is. A mainziak közül rutinosan többen kint várakoztak.

Jöttek, felálltak, és Paolo De Blasis mélyen a hosszabbításban, de ki tudja, pontosan hanyadik percben, berúgta a tizenegyest. 1-0, megvolt a topfutball első lefújás után értékesített, szabályos időn túli büntetője/gólja.

Ezután a futballisták újra levonultak a pihenőre.

Bár ez a Benny Hill-koreográfia überelhetetlen, a második Mainz-gólnál majdnem sikerült überelni. Ártalmatlan akció végén hazaadta a labdát a freiburgi védő, csakhogy Alexander Schwolow kapus másképp gondolta, és a tőle öt méterre álló csatárnak, Robin Quaisonnak passzolta ki, mintha csak őt akarta volna megjátszani. Quaison azonnal a még jobb helyzetben álló De Blasishoz gurított, akinek a 11-espontról kellett a kapuba találnia: a labda a kapufáról lepattant, a bal alsó saroktól végiggurult a gólvonalon, és bement a jobb alsóba.

De Blasis gólöröme egy fejfogásos sóhaj lett.

A Mainz 2-0-ra nyert, feljött az osztályozós helyről bentmaradónak, épp a Freiburg elé, ami így osztályozósnak esett vissza. De a harc nagyon szoros, mert még a Mainz előtt álló, 14. Wolfsburg is 30 pontos. A direkt kiesés már nem igazán fenyeget, a Hamburg és a Köln kvázi másodosztályú, 22, illetve 21 pontjuk van négy körrel a vége előtt.

Rovatok