Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Mind a 12 pontot meg akarjuk szerezni

2018. április 16., hétfő 17:43

A Hertha BSC a hétvégén nyert először 2018-ban hazai pályán (a Kölnt hátrányból verték 2-1-re), és a klubra a tipikus középcsapat bélyegét lehet sütni, mert 9 győzelem és 9 vereség mellett 12 döntetlenje van. 35-35-ös gólkülönbség társul a 39 megszerzett ponthoz és a 9. hely.

El lehet tehát mondani, hogy ebben a szezonban is stabilan teljesít a Hertha, kiesési gondja nincs, ha jól sikerülne a hátralévő négy forduló, akkor pedig megindulhatnának felfelé.

"Frankfurtba megyünk, ahol játszhatunk jól, de akár rosszul is. Ha a top felé közelítünk, akkor jól nézünk ki. Nekünk más célunk nem lehet, mint hogy minél több pontot szerezzünk a hátralévő meccseken.  És ha lehetséges, ezt a hátralévő négy meccset nyerjük meg. Amiért 12 pont járna" - magyarázta Dárdai Pál.

Ezek a meccsek várnak Dárdai csapatára:

A Frankfurt kezd kifulladni a szezon végére, és az sem biztos, hogy jót tesz, hogy Niko Kovac távozását már bejelentette a múlt pénteken a Bayern. Az utolsó meccsen a BL-ért harcoló Lipcsét fogadják, amelyet egyébként a télen 3-2-re megvertek idegenben, az volt Dárdai századik meccse edzőként a berlini kispadon.

Dárdai arról is beszélt, átalakította a csapatát, mert nincs egy központi irányítója, aki tudja forgatni a csapatot, kulcspasszokra képes a tizenhatos előtt. Ezért inkább a 4-4-2-t favorizálja, amiben a két robusztus csatár, Selke és Ibisevic egymás mellett kap helyet. Kalou pedig a bal szélre kihúzódva igyekszik kiszolgálni őket.

A sportigazgató, Michael Preetz szerint ez jó elgondolás, a 4-2-3-1-nél semmivel sem gyengébb, a csapat ezt a formációt alkalmazta elég sokáig.

"Eddig sem a játékunkkal, hanem az eredményességgel volt gondunk. A helyzeteink megvoltak, csak a gólok nem. Hátha majd mostantól" - értékelt az egykori csatár.

Rovatok