Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor sokat tud a fociról is, én kedvelem

2018. április 17., kedd 12:07

Hatalmas interjút adott a belga De Zondagnak a magyar futballkapitány Georges Leekens, az érintett témák között pedig a futball mellett felbukkant a magyar politika is, olyannyira, hogy az interjút készítő Paul Cobbaert egy rövid felvezető után egyből Orbán Viktor extrém migránspolitikájára kérdez rá. Leekens egy kitérő válasszal próbálta elütni a dolgot, mondván ő nem politizál, de azért azt sikerült megjegyeznie, hogy a tiszta utcák és a kevés bűnözés miatt tiszteli Orbánt.

Előtte persze még megtudjuk, hogy

Orbán Viktor sokat tud a fociról is, én kedvelem. Szereti a sportot.

Majd egyből keményen odavág a belgáknak Leekens, akik 20 éve csak ünneplik magukat, de nem csinálnak semmit, pláne nem építenek 70 ezres stadiont maguknak, úgyhogy lehet jobban teszi mindenki, ha szerényebben bánik a kritikával.

A személye elleni bírálatokat is elütötte, nem foglalkozik azzal, hogy pénzéhesnek tartják, aki csak úgy ugrál egyik állásból a másikba.

Aki kritizál, az fel tud mutatni 33 éves edzői pályafutást? Nem, úgyhogy hagyjuk is. Aki ismer, az tudja, hogy nem szállok el magamtól. Néha azért betalálnak a bírálatok, érzelmesebb ember vagyok, mint azt hiszik. Néha viszont nem értem, mi motiválja a kritizálókat, aztán rájövök, hogy az irigység. Az ilyen embereknek biztos több problémája van, mint nekem

– elmélkedett a belga, aki szerint sokat elmond róla, hogy ugyan 24 helyen dolgozott eddig, de sokszor kapott második esélyt is ugyanott.

Az interjú címe egyébként az a mondat Leekenstől, miszerint számára már vége mindennek Belgiumban, ott biztosan nem dolgozik újra, mert túl nehéz lenne, de még vágyik a kihívásokra. Amikor ez is elmúlik, akkor elindul felfedezni a világot – New Yorkot és Ausztráliát említi.

Leekens a belgák vb-esélyeit latolgatva zárja az interjút, szerinte hazája csapata képes lesz az aranyért harcolni Oroszországban, de ehhez kell az is, hogy a védelem stabil legyen, és Vincent Kompany és Thomas Vermaelen egészséges maradjon.

via Csakfoci

Rovatok